Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

«ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ».

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, από το οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ....
συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους που προκαλούν οι εντολές της τρόικας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Ομοσπονδία Τυφλών τόνισε ότι η απώλεια όρασης είναι μια βαρύτατη αναπηρία η οποία απαιτεί ένα πολλαπλό πλέγμα δωρεάν παροχών υπηρεσιών, οι οποίες απουσιάζουν παντελώς λόγω της κατάρρευσης των προνοιακών δομών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τυφλών ζήτησε ακόμη τη μέριμνα της πολιτείας ώστε να διαγραφεί μέρος του κεφαλαίου του στεγαστικού δανείου που τους χορηγήθηκε εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει, καθώς επίσης και την απαλλαγή των τυφλών από την καταβολή του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών μόνο για την πρώτη κατοικία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμεύθηκαν για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών με στόχο την διατήρηση των παροχών προς τους τυφλούς .

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε τα εξής :

«Το κόστος της αναπηρίας είναι πολύ βαρύ για να δεχθούμε περαιτέρω μειώσεις των προνοιακών και αναπηρικών βοηθημάτων που χορηγούνται στους τυφλούς».