Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αλήθεια τι ήταν αυτό που ανάγκασε την εισαγγελία και το ΣΔΟΕ ξημερώματα της 28ης προς 29ης του Μάρτη να αναστατώσουν στο Νοσοκομείο ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους ψάχνοντας για φοροφυγάδες;
Αλήθεια αυτό που ενοχλεί την εισαγγελία και το ΣΔΟΕ είναι το γεγονός ότι ίσως κάποιοι ασθενείς χρησιμοποιούν γνωστούς τους για συνοδούς επειδή δεν έχουν χρήματα και νομίζουν ότι είχαν «πιάσει λαβράκι»;
Δεν έχει κανένας δικαίωμα να μπαίνει στα νοσοκομεία και να....
επιβάλλει στους ασθενείς – που η έλλειψη προσωπικού τους αναγκάζει να έχουν συνοδό, ποιόν θα έχουν δίπλα τους για να τους περιποιηθεί.
Αν η κυβέρνηση έκανε προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των Νοσοκομείων δε θα ανοιγόταν τέτοιο ζήτημα.
Αλήθεια νομίζουν ότι είχαν τη λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ στα χέρια τους και έκαναν την επιδρομή μέσα στη νύχτα ξεσηκώνοντας ασθενείς από τα κρεβάτια τους;

Δεν τους είδαμε να κόπτονται για όλους τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι στο χώρο του Νοσοκομείου και που αφορούν τα νυχτερινά και τις εφημερίες 5 μηνών. Ούτε για τους ωρομίσθιους στα δύο συνεργεία που δουλεύουν στην καθαριότητα και τη φύλαξη με 3 ευρώ την ώρα και πληρώνονται όποτε να’ ναι .

Δεν τους είδαμε και ποτέ να παίρνουν κάποια μέτρα για όλους αυτούς τους εργοδότες που έχουν απλήρωτους τους εργάτες, όπως στη ¨Μηχανική¨, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, στη ΣΕΛΜΑΝ κ.α.

Μετά από αυτές τις ενέργειες γίνεται φανερό σε όλους μας το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φόρα η θέση που επανειλημμένως έχουμε τονίσει για Αποκλειστικά Δημόσια Υγεία – Πρόνοια και κατάργηση της Ιδιωτικής Υγείας.

Οι κινήσεις αυτές στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας στους εργαζόμενους στο χώρο του Νοσοκομείου.