Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας Εύβοιας του ΠΑΜΕ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
Καλούμε τους συναδέλφους να αποφασίσουμε μαζική Επίσχεση Εργασίας όλων των εργαζομένων που έχουν απλήρωτα δεδουλευμένα, με προσωπικό ασφαλείας που θα ορίζεται καθημερινά από το Σωματείο
Να προχωρήσουμε σε σύσκεψη με τους ασθενείς, εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στις περικοπές, τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Πόσο ακόμα θα ανεχτούμε να μένουμε απλήρωτοι για τις ....
εφημερίες, τα νυχτερινά και τις αργίες; Να μας παίρνουν πίσω και αυτά τα ψίχουλα με τα χαράτσια, τη φορολογία, την ακρίβεια;
Εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε με εξοντωτικούς ρυθμούς, καταστρέφοντας την υγεία μας αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών μας.
Η σημερινή άθλια κατάσταση είναι συνέπεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα της σχεδιασμένης πολιτικής που θεωρεί την υγεία πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Είτε έχουν ελλείμματα (π.χ. Ισπανία, Ιταλία) είτε όχι (π.χ. Σουηδία)
ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΜΕ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ «ΕΥΕΛΙΚΤΑ» ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ είναι συνυπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση. Στήριξαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων που μας έφτασαν εδώ.
Παντού καλλιεργούν το «διαίρει και βασίλευε». Στα μεγάλα νοσοκομεία, λένε ότι οι εργαζόμενοι θα βγουν ωφελημένοι από τις συγχωνεύσεις γιατί θα έρθει προσωπικό από τα μικρά. Στα μικρότερα νοσοκομεία λένε να σωθεί το «δικό μας νοσοκομείο» και ας κλείσουν τα άλλα.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ :
 Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα
 Καμία συγχώνευση – κατάργηση κλινικής τμήματος, δημόσιας μονάδας υγείας.
 ΟΧΙ στην αξιολόγηση και τις απολύσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών και των εργαζομένων σε ΜΚΟ και εργολάβους.
 Να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς. Να μας επιστρέψουν όσα μας έκλεψαν με τις μειώσεις.
 Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών
 Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ
ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Εύβοιας του ΠΑΜΕ