Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Απάντηση της ΕΠΟ στις αιχμές του Παναθηναϊκού


Η ΕΠΟ απάντησε άμεσα στις αιχμές που άφησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη μη αδειοδότηση των Πρασίνων από την UEFA (σ.σ. αναφέρει ότι αποδέχθηκε τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΕΠΟ) και με ανακοίνωσή της καλεί όποια ομάδα πιστεύει ότι θίγεται, να δημοσιεύσει τα στοιχεία του φακέλου.
Η ΕΠΟ με την ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν εκδίδει τις άδειες αλλά οι ανεξάρτητες επιτροπές .

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Σχετικά με θέματα αδειοδότησης που αφορούν τις ....

διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής:
Θα έχει πρόβλημα στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός;

1.Το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν εκδίδει άδειες. Κάνει τις εισηγήσεις του στις επιτροπές αδειοδότησης με βάση τα στοιχεία που οι ίδιες οι ΠΑΕ καταθέτουν στους φακέλους τους και οι ανεξάρτητες επιτροπές αποφασίζουν ανάλογα.

2.Οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός αδειοδοτήθηκαν σε δεύτερο βαθμό στο εσωτερικό, παρά την αντίθετη εισήγηση του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, τρανό δείγμα της ανεξάρτητης και κυριαρχικής λειτουργίας των επιτροπών.

3.Εισήγηση στο Adjudicatory Chamber του Club Financial Control Body της UEFA, το όργανο που αποφασίζει για το αν κάποιος σύλλογος δικαιούται να αδειοδοτηθεί, έκαναν οι ειδικοί του Investigatory Chamber του Club Financial Control Body της UEFA. Οι οποίοι ήρθαν με πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στην Αθήνα και εξέτασαν τα στοιχεία των φακέλων, που οι ίδιες οι ΠΑΕ κατέθεσαν. Μάλιστα, η απόφαση του A.C. του C.F.B.C., η οποία είναι οριστική, κοινοποιήθηκε, τόσο στη διοίκηση της UEFA και στο I.C. του C.F.C.B., όσο στις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ και την ΕΠΟ.

4.Η Ομοσπονδία καλεί όποια ΠΑΕ θωρεί ότι αδικήθηκε να άρει εγγράφως την εμπιστευτικότητα και να επιτρέψει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φακέλου της».