Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. πρώτη δύναμη
στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 25/06/2013 οι εργασίες της 82ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 22-25 Ιουνίου 2013.
Για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και μετά, η παράταξη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) κατέκτησε την πρώτη θέση σε αριθμό αντιπροσώπων για την 82η Γενική Συνέλευση του....
Κλάδου.
Στην 82η Γενική Συνέλευση του Κλάδου, ίσως την κρισιμότερη των τελευταίων ετών, τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. έδωσαν με συνέπεια και αποφασιστικότητα τη μάχη την ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου, για Εθνική Παιδεία βασισμένη στα πανανθρώπινα ιδανικά που ο Ελληνισμός έχει αναδείξει, για τις ιδέες και τα ιδανικά που διακρίνουν την παράταξη μας , για να κρατήσουν τη ΔΟΕ ζωντανή, ελεύθερη κι αχρωμάτιστη.
Παρά τις απίστευτες ενέργειες των αριστερών κυρίως παρατάξεων που χρονοτριβούσαν συστηματικά για να μην υπάρχουν ψηφισμένες αποφάσεις που θα δεσμεύουν τον Κλάδο μας, ο σχεδιασμός και η στρατηγική που ακολουθήθηκε από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. οδήγησαν στην υπερψήφιση όλων των θέσεων, που η παράταξη κατέθεσε ως προτάσεις στη διάρκεια της Συνέλευσης.
Μεταξύ άλλων ψηφίστηκε η μείωση της συνδρομής στη Δ.Ο.Ε. κατά 12% και η παρακράτηση από αυτήν 2€ από κάθε φυσικό μέλος της για τη δημιουργία Ταμείου Παροχής Νομικής προστασίας σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς που είναι θύματα των νέων πειθαρχικών διατάξεων που δεν αναγνωρίζουν επί της ουσίας το τεκμήριο της αθωότητας και μόνο στόχο έχουν να οδηγήσουν «τυφλά» σε εφεδρεία και απολύσεις τους εκπαιδευτικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη πρόταση καταψήφισαν οι αριστερές παρατάξεις.
Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας συμμετείχαν οι Δομέτιος Δημήτρης και Μπλέτσας Χρήστος και από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιστιαίας ο Δούκας Νικηφόρος.

Σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΔΟΕ .

Ψήφισαν: 599 Άκυρα: 0 Λευκά: 1
Για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. της Δ.Ο.Ε.
Παράταξη
Ψήφοι
Δ.Σ.
Ε.Ε.
Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.)
166
3
2
Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών
139
3
1
Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις
117
2
1
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ
76
2
1
Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς
65
1

Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών
29


Ανεξάρτητο Αυτόνομο Δίκτυο
3


Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί
2


Πειρατές στην Εκπαίδευση
1



Για το Δ.Σ. εκλέγονται από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Κικινής Θανάσης
Κόκκινος Χαράλαμπος
Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Για την Ελεγκτική Επιτροπή: Βενετοπούλου Γιώτα και Καφτηράνης Χρήστος