Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Γιάννης Σιαγιάννης

Αλιβέρι, 28-6-2013
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
κ. Δ. ΘΩΜΑ

Θεμα: Να σταματησει ο αποκλεισμος του δικαιωματος της Αντιπολιτευσης να εκθετει τις θεσεις και αποψεις τις, απ τον ηλεκτρονικο ιστοτοπο του Δημου .
 
κ. Δήμαρχε,
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, και μάλιστα δημόσια, είχαμε θεσει το θέμα της λειτουργίας του Ιστοτοπου (site) του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Είχαμε τονίσει ότι η ηλεκτρονική πληροφόρηση που παρέχει ο Δήμος πρέπει να διέπεται απ’το ελάχιστο της Δημοκρατίας και του πλουραλισμού των απόψεων
Ότι ο Δήμος δεν εκφράζεται στον τομέα της ενημέρωση μόνο απ’την Συμπολίτευση. Αλλά απ’το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το όργανο Διοίκησης το οποίο απαρτίζεται από Δημ.Παρατάξεις με παρουσία, θέσεις και αρχές.
Οι θέσεις λοιπόν αυτών των Παρατάξεων έπρεπε να προβάλλονται κατ’ ελάχιστο απ’τον....
Ιστοτοπο του Δήμου, όπως στα πλαίσια ομαλής λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης σε πολλούς Δήμους συμβαίνει.
Για να έχει δυνατότητα ο πολίτης να κρίνει και να συγκρίνει.
Δυστυχώς εσείς έχοντας πλήρως ιδιοποιηθεί το βήμα αυτό της ενημέρωσης του Δημότη, το διαχειρίζεσθε κατά το δοκουν και κυρίως για την μονομερή και αποκλειστική προπαγάνδιση των προσωπικών σας θέσεων.
Όλα δε αυτά πληρωμένα με το υστέρημα των Δημοτών, κατά παράβαση της Δημοκρατικής δεοντολογίας αλλά και των σχετικών οδηγιών του Υπ. Εσωτερικών.
κ. Δήμαρχε,
αυτή η παρέκκλιση δεν τιμά το Δήμο, πολύ δε περισσότερο εσάς προσωπικά.
Σας καλούμε, έστω και τώρα, να αποδεχθειτε το αυτονόητο. Οι θέσεις της Αντιπολίτευσης – δικαιωματικά– να παρατίθενται απ’τον Ιστοτοπο του Δήμου προς ενημέρωση των Δημοτών.
Συνημμένα του παρόντος εγγραφου αποστέλλονται τα τελευταία Δελτία τύπου της Αντιπολίτευσης.
κ. Δήμαρχε,
Είναι προφανές ότι αν δεν κινηθείτε με αίσθημα ευθύνης έναντι της ενημέρωσης των Δημοτών αλλά και του Δημοκρατικού πλουραλισμού, θα είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε τα δέοντα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ