Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι θλιβερές λίστες με τα ονόματα των συναδέλφων και συναδελφισσών μας, που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας εκφράζει την οργή και την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στο μέτρο της κατάργησης των 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης που οδηγεί στην διαθεσιμότητα 2122 συναδέλφους μας πανελλαδικά και στο νομό μας 24, αποστερώντας τους, με ένα καταφανώς άδικο και βίαιο τρόπο, το δικαίωμα τους.... στη δουλειά και απομακρύνοντάς τους από το ζωτικό τους χώρο που είναι τα σχολειά και η εκπαίδευση. Θέλουμε να διαμηνύσουμε προς το δουλοπρεπές υπουργείο μας και προς κάθε κυβερνητικό παράγοντα που βάζει την υπογραφή του σε τέτοιες κατάπτυστες αποφάσεις ότι ο πόλεμος που εξαπολύουν  με πρώτα θύματα τους εκπαιδευτικούς θα μας βρει όλους ενωμένους απέναντι στη λαίλαπα, σε έναν αγώνα που θα είναι ανένδοτος και ανυποχώρητος.  
Τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, που τους έλαχε το βαρύ φορτίο να είναι τα πρώτα θύματα σ'αυτή την ανθρωποθυσία, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν τους ξαναδούμε πίσω μαζί μας στις σχολικές αίθουσες, να παλεύουν κι αυτοί μαζί μας για ένα Δημόσιο και Ελεύθερο Σχολείο. 

Υ.Γ. οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που τίθενται σε διαθεσιμότητα καλούνται να αρνηθούν να παραλάβουν τις διαπιστωτικές πράξεις. Αν δεν τις παραλάβουν δεν υπάρχει καμία δυσμενής συνέπεια εις βάρος του υπαλλήλου. Απλώς θα αναγκαστούν να την στείλουν στο σπίτι με Δικαστικό Επιμελητή. Όσοι «αναγκαστούν» να τις παραλάβουν θα πρέπει υπογράψουν «με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου».
                          
                           Για το Δ.Σ. 
Η πρόεδρος                            Η γεν. γραμματέας
Κολιού Όλγα                            Νίκα Χαρά