Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Το πουκάμισο οδήγησε στον 13χρονο που έριξε τα δύο ανήψια του στο κανάλ

Από το πουκάμισο του 13χρονου που επιχείρησε να συγκρατηθεί ο επτάχρονος ανηψιός του, τον οποίο μαζί με τον 4χρονο αδελφό του πέταξε ο δράστης μέσα στο αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι Ηλείας, οδηγήθηκε στην εξιχνίαση της υπόθεσης η αστυνομία. Ο 13χρονος θείος των δύο αδελφών ομολόγησε ότι ζήλευε τα δύο παιδιά και έχει συλληφθεί.Όπως ανέφερε στο Βήμα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που χειρίσθηκε την υπόθεση: «Τα έριξε μέσα στο αρδευτικό κανάλι..... απροειδοποίητα. Πρώτα τον τετράχρονο και ύστερα τον επτάχρονο. Ο τελευταίος στην προσπάθειά του να διασωθεί προσπάθησε να συγκρατηθεί από το πουκάμισο που είχε δέσει ο 13χρονος θείος τους στη μέση του. Αυτό το πουκάμισο που βρήκαμε μέσα στο αρδευτικό κανάλι μάς οδήγησε στην ενοχή του.

»Όταν τον πιάσαμε, άρχισε να μας λέει ότι έψαχνε τα ανίψια του διότι είχαν αφήσει για φόρτιση τα κινητά τους και ήθελε να τους τα δώσει. Στη διάρκεια της ανάκρισης ωστόσο κοιμήθηκε στο τμήμα και τον ακούσαμε να παραμιλά μιλώντας για "τα παιδιά στο κανάλι". Είχαμε καταλάβει ότι κάτι είχε συμβεί.

»Στο τέλος, σιγά-σιγά, άρχισε να ομολογεί. Ζήλευε που όλοι οι συγγενείς του αγόραζαν παγωτά και μικροδώρα στα ανίψια του και για εκείνον -όπως έλεγε- αδιαφορούσαν. Τα είχε χτυπήσει παλιότερα, φαίνεται, μερικές φορές στα μουλωχτά. Όμως τα έριξε στο κανάλι έτσι ξαφνικά χωρίς τα δύο άτυχα αγοράκια να του δώσουν οποιαδήποτε αφορμή...»

Ύστερα από έρευνες η Αστυνομία συνέλαβε τον 13χρονο αδελφό της μητέρας των παιδιών τον οποίο ήδη παρακολουθεί ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σημείο όπου βρέθηκαν οι σοροί των παιδιών και τελικά απέσπασαν την ομολογία του ότι τα έσπρωξε στο αρδευτικό κανάλι. Αρχικά οι υπόνοιες για τον δράστη είχαν στραφεί στη μητριά των δύο παιδιών ύστερα από υπόδειξη της μητέρας.

Όμως οι αστυνομικοί με βάση τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης είχαν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο και μετά τα πρώτα ευρήματα εστίασαν το ενδιαφέρον τους στον 13χρονο.