Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΚΕ-ΤΕ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλιβέρι 5-9-2013
Το απόγευμα της Τρίτης 3 Σεπτέμβρη, ανήμερα της επετείου της μάχης της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση για τη ιστορική μάχη της περιοχής, στο μνημείο της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ και στο Δημοτικό Σχολείο ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, κοντινότερης κοινότητας στο σημείο της μάχης.
Στην Λαμπούσα στις 3 Σεπτέμβρη 1944 ο ΕΛΑΣ Εύβοιας με διοικητή τον Προκόπη Τζάνο (Λόγγος) ,και άλλα επίλεκτα στελέχη όπως τον Λοχαγό Κώστα Τσάκο (Πολικός) , τον Δημήτρη Σάρλη (Αχιλλέας) , τον Γιάννη Ηλία, τον Θανάση Τζάνο , τον....
Βαγγέλη Καντούρο , τον ήρωα που έπεσε στο πεδίο της μάχης Βασίλη Μήτρου και αρκετούς ακόμη ΕΛΑΣίτες κατέστρεψαν την Γερμανική φάλαγγα που κινούνταν από την Κύμη προς το Αλιβέρι. Μεγάλη η σημασία της και ο ραδιοσταθμός του Λονδίνου μεταδίδει ότι «η μάχη της Λαμπούσας είναι η αρχή του τέλους της Γερμανικής κατοχής για την Εύβοια»
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και αγκαλιάστηκε από το λαό και την νεολαία της περιοχής.
Η πρωτοβουλία αυτή της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για να γίνει η εκδήλωση στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου δεν άρεσε στον Δήμαρχο κ . Δημήτρη Θωμά , στον αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κόκκο προφανώς γιατί τα μηνύματα που στέλνει μια τέτοια εκδήλωση από το ΚΚΕ , την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ είναι επίκαιρα μηνύματα αντίστασης και ανυπακοής και σε κόντρα με όσα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι τοπικοί παράγοντες. Επειδή όμως έχουν μάθει καλά τον ρόλο του «μαυρογιαλούρου» , επειδή θέλουν και τις «γέφυρες» με τα φασιστοειδή της περιοχής , επειδή θέλουν να ψαρεύουν αριστερούς ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές ,υπαγόρευσαν απαγορευτική απόφαση παραχώρησης του προαύλιου του σχολείου στον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Συρίμη.

Τους καταγγέλουμε και τους τρείς για την στάση τους και την υποκρισία τους.

Βλέπετε δεν τους ενοχλούν που τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν με τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με κακοπληρωμένους δάσκαλους και καθηγητές, χωρίς καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες , με συμπτύξεις τμημάτων. Με μαθητές που στο διάλειμμα στο προαύλιο θα κοιτάνε το κουλούρι του συμμαθητή τους . Παραχωρούν τα σχολεία και τα προαύλια στις εταιρίες για να διαφημίζουν τα προϊόντα τους . Δεν τους ενοχλούν όλα αυτά γιατί τάχτηκαν από την θέση τους όλα αυτά να τα υπηρετήσουν. Παραχωρούν τα προαύλια και τα σχολεία την καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα με εισιτήριο και ποτό για χορούς και τσιφτετέλια αλλά η ιστορική μνήμη από το ΚΚΕ τους ενοχλεί και τους τρομάζει. Οι χιλιάδες ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ τρομάζουν και σήμερα όσους υπηρετούν τον ραγιαδισμό, τον οπορτουνισμό και την υποτέλεια.
Ο λαός της περιοχής όσοι στέκονται με σεβασμό στην αντιστασιακή ιστορική μνήμη και στα σύγχρονα διδάγματα που εκπέμπει στην νέα γενιά, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την αριστεροσύνη του Δήμαρχου.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παρά τις απαγορευτικές αποφάσεις την εκδήλωσή μας την κάναμε στο σχολείο.
Με το σύνθημα : ΟΥΤΕ ΣΕ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕ ΛΥΓΙΣΑΝΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ διαπαιδαγωγήθηκαν και διαπαιδαγωγούνται χιλιάδες νέοι και νέες μαχητές και μαχήτριες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού ΔΣΕ ανέθεσε στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ την ζωντανή ιστορία του Τζάνου , του Σάρλη, του Πολικού , του Μήτρου να την βάλουν στα σχολειά. ΠΡΑΞΑΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.