Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Μπαρτσελόνα όπου απαντάει στις δηλώσεις του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της ασθένειας του η Καταλανική ομάδα δεν ήταν συνεπής στην πληρωμή του.
Σάλος είχε ξεσπάσει, στην Ισπανία, μετά τις δηλώσεις του Γάλλου ότι το διάστημα που πάλευε με τον καρκίνο η Μπαρτσελόνα δεν πλήρωνε κανονικά το συμβόλαιο του. Αρχικά εκπρόσωποι της Μπαρτσελόνα διέψευσαν το γεγονός αυτό....

με δηλώσεις στην Ισπανική εφημερίδα «AS» και με αυτή την ανακοίνωση θέλουν να δώσουν μια και καλή τέλος σε αυτή την υπόθεση.
Μεταξύ άλλων αναφέρονται πως οι «μπλαουγκράνα» τήρησαν όλα όσα είχαν συμφωνήσει με τον παίκτη:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά τις δηλώσεις του Ερίκ Αμπιντάλ στην εφημερίδα Equipe, η Μπαρτσελόνα επικοινώνησε με τον παίκτη και τον ατζέντη του με σκοπό να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τη φράση 'Ο σύλλογος δε με πλήρωνε τους μήνες που ήμουν άρρωστος'. Η Μπαρτσελόνα θέλει να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

- Και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι ο σύλλογος τήρησε τις υποχρεώσεις που είχαν οριστεί στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

- Τον Ιανουάριο του 2012, έστω και αν ο ποδοσφαιριστής υποτροπίασε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης ύπατος δύο μήνες αργότερα, η Μπαρτσελόνα προσέφερε επέκταση και νέο συμβόλαιο στον Αμπιντάλ, το οποίο συμπεριελάμβανε σημαντικό μπόνους για την ανανέωση. Η επέκταση υπεγράφη.

- Τον Μάρτιο του 2012, όταν η ασθένεια του Αμπιντάλ επανεμφανίστηκε, ο σύλλογος δεν προχώρησε σε οψιόν που είχε υπογραφεί για ακύρωση συμβολαίου. Με αμοιβαία συμφωνία, η Μπαρτσελόνα και ο παίκτης ανέβαλαν το συμβόλαιό του μέχρι να ξεκαθαριστεί εάν θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί και πάλι. Αυτό το διάστημα ο Αμπιντάλ εξακολουθούσε να παίρνει τον μηνιαίο μισθό που είχε συμφωνηθεί και μετά την επιστροφή του στην πρώτη ομάδα έλαβε το αναλογικό ποσό του συμβολαίου του.

- Τον Ιούνιο του 2013, όταν το συμβόλαιό του ήταν κοντά σε ολοκλήρωση, οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους».