Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης


Έκπληξη για τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά της επιβολής των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία εξέφρασε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο υπουργός Υγείας Άδ.Γεωργιάδης.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στη διάταξη που προβλέπει την επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία και στις αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεωργιάδης είπε:
«Αρνούμαι να πιστέψω ότι το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν θα ψηφίσει. Είπε ότι δεν θα ψηφίσει; Δεν χρειάζεται να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη διάταξη. Την έχει ψηφίσει. Είναι .....

ψηφισμένο μέτρο, από το Νοέμβριο του 2012. Είπαμε ότι θα την επανεισάγουμε στη Βουλή μόνον εάν το μέτρο είναι να το κάνουμε ηπιότερο. Από 1/1/2014 ισχύει το 25ευρω».
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το μέτρο δεν ισχύει για τους νεφροπαθείς που εισάγονται στα νοσοκομεία για αιμοκάθαρση. «Το μέτρο είναι μόνον για όσους κάνουν εισαγωγή, δηλαδή, για όποιον πιάσει κρεβάτι και διανυκτερεύσει έστω και μια μέρα» ανέφερε.
Όσον αφορά στο θέμα της διαθεσιμότητας στο χώρο της Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως σήμερα θα κατατεθεί στο υπουργείο από το ΑΣΕΠ ο ονομαστικός κατάλογος όλων των προσώπων που θα τοποθετηθούν στη θέση τους την ερχόμενη εβδομάδα. «Η διαθεσιμότητα λήγει σήμερα και από αύριο τα νοσοκομεία θα αρχίσουν να στέλνουν στους ανθρώπους τα χαρτιά για το ποια είναι η νέα τους θέση, ώστε να πάνε να παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα» υποστήριξε.