Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η ελπίδα του Πορτογάλου για ένα θαύμα

Το ανοιχτό... φως του Σάντος και οι αντίπαλοι σε περίπτωση μπαράζ

Το ανοιχτό... φως του Σάντος και οι αντίπαλοι σε περίπτωση μπαράζ
 Μετά τη «φτωχή», αλλά άκρως σημαντική νίκη της Εθνικής επί της Σλοβακίας, ο Φερνάντο Σάντος χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη επί των Σλοβάκων σχολιάζοντας πως χάρις αυτήν η Ελλάδα «κράτησε το φως ανοιχτό» για απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων πως «νικήσαμε σήμερα με ένα γκολ-δώρο από τους Σλοβάκους. Ένα λάθος τους έφερε το 1-0. Εμείς κατά περιόδους κάναμε καλό ματς. Και στο πρώτο και στο ....δεύτερο μέρος είχαμε καλές στιγμές. Κάναμε ευκαιρίες για γκολ, που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε. Δεν νομίζω πως η Σλοβακία μας δημιούργησε προβλήματα στο πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη έγιναν αρκετές φάσεις στην δική μας περιοχή.
Εμείς όμως ανταποκριθήκαμε σε αυτό το κομμάτι. Αναχαιτίσαμε σωστά τις επιθέσεις των Σλοβάκων. Κρατήσαμε το φως ανοιχτό. Ακέραιες τις ελπίδες μας μετά από αυτήν τη νίκη. Πάμε να κερδίσουμε το Λιχτενστάιν και να περιμένουμε μήπως γίνει κάποιο... θαύμα με την Βοσνία.
Σίγουρα έχω να σκεφτώ τις κάρτες. Θα ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες για την επόμενη αναμέτρηση. Θέλουμε να έχουε και φρεσκάδα και να κερδίσουμε. Έτσι έχω στο μυαλό μου το τι πρέπει να γίνει και με τους παίκτες που θα πάρουν ανάσες και με αυτούς που έχουν πρόβλημα με κάρτες».

Οι πιθανοί αντίπαλοι αν...

Αν και η Εθνική ελπίζει ακόμη στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, οι πιθανότητες να αποφύγει τα μπαράζ δεν είναι με το μέρος της. Ωστόσο, νικώντας το Λιχτενστάιν την προσεχή Τρίτη στο Καραϊσκάκη, θα είναι -στη χειρότερη περίπτωση- μεταξύ των τεσσάρων ισχυρών της κλήρωσης για τα μπαράζ. Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται και έναν... εύκολο αντίπαλο,
Σύμφωνα με την κατάταξη της FIFA για τον μήνα Σεπτέμβριο, η Ελλάδα είναι στους ισχυρούς και λογικά θα παραμείνει και τον Οκτώβριο, η κατάταξη του οποίου αποτελεί κριτήριο για το ποιες ομάδες θα βρεθούν στους ισχυρούς και στους αδύναμους.
Επομένως, ισχυροί αυτήν τη στιγμή είναι η Κροατία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Σουηδία, ενώ αδύναμοι, και ταυτόχρονα πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής, είναι: Γαλλία, Ουκρανία, Ισλανδία, Τουρκία ή Ρουμανία.
Οι υπολογισμοί έχουν γίνει σύμφωνα με τα τωρινά βαθμολογικά δεδομένα, τα οποία επιδέχονται ανατροπών στην αυλαία της προκριματικής φάσης.

Η τελευταία αγωνιστική (15/10)

Ελλάδα - Λίχτενσταϊν
Λιθουανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Λετονία - Σλοβακία