Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Φερνάντο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος, στην συνέντευξη τύπου, ζήτησε προσοχή στην Σλοβακία τονίζοντας πως το γεγονός ότι δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο την κάνει πολύ πιο επικίνδυνη. Στην συνέχει κατέστησε σαφές πως η Εθνική θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ και απέφυγε να μιλήσει για τα μπαράζ. Τέλος μίλησε για Μήτρογλου, Παπασταθόπουλο και από την πλευρά της Σλοβακίας για Βάις και Στοχ.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σάντος στην συνέντευξη τύπου:
Για τον αγώνα με την Σλοβακία: «Ο τρόπος που αγωνίζεται η Σλοβακία δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με τον αγώνα που παίξαμε. Και παρατήρησα στα δύο ματς με τη.....
Βοσνία ότι προσπαθεί να παίξει επιθετική άμυνα, να αναγκάσει τον αντίπαλο σε λάθη. Εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα γιατί η Σλοβακία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Έχασε το τρένο της πρόκρισης γιατί δεν πήρε αρκετούς βαθμούς με τις λιγότερο καλές ομάδες του ομίλου. Αντίθετα με μας και τη Βοσνία έδειξε την ποιότητα της. Και το ότι δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, την κάνει πιο επικίνδυνη. Δεν έχει τίποτε να χάσει αύριο. Οι ελπίδες παραμένουν ζωντανές. Θα διεκδικήσουμε την απευθείας πρόκριση μέχρι τέλους. Γι' αυτό αύριο (σ.σ Παρασκευή) πρέπει να νικήσουμε».

»Εμείς πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό. Και να πιέσουμε πολύ ψηλά όπως το είδαμε με Λιχτενστάιν και Λετονία. Το μόνο που μας έλειψε ήταν τα γκολ, χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Γι' αυτό θέλω και αύριο (σ.σ Παρασκευή) να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο. Και περιμένουμε τις ευκαιρίες με τη Σλοβακία να τις μετατρέψουμε πιο εύκολα σε γκολ».

Όσον αφορά το σύστημα που θα παρατάξει την Παρασκευή: «Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια αγωνιζόμαστε με 4-3-3, ένα σύστημα που το ξέρουν και πολύ καλά οι παίκτες. Το 4-4-2 το χρησιμοποιούμε σε ειδικές περιπτώσεις, όταν είναι αναγκαίο στα παιχνίδια».
Για τον Μήτρογλου: «Πρέπει να ρίχνουμε το βάρος στην ομάδα και όχι στον παίκτη. Πρέπει να δηλαδή να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες στον Μήτρογλου γιατί δεν μπορεί να βγάλει λαγό από το καπέλο. Αλλά και να σκοράρει ένα γκολ, θα πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά ώστε να μην πάει χαμένο. Γιατί δεν μπορεί να μας σώσει μόνος του. Μακάρι βέβαια να σκοράρει και ένα και δύο γκολ. Άλλωστε γι' αυτό ζουν οι επιθετικοί».
Για την διαδικασία των μπαράζ: «Δεν θέλω να μιλήσω για τα μπαράζ. Μέχρι το τελευταίο λεπτό θα κυνηγήσουμε την απ'ευθείας πρόκριση και μόνο εάν χαθούν και οι μαθηματικές ελπίδες, θα μιλήσω γι' αυτά».
Για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο: «Αν ο Παπασταθόπουλος είναι 100% έτοιμος, τότε θα παίξει. Αλλά δεν ανησυχώ γιατί σε αυτή τη θέση έχω αξιόπιστες λύσεις. Και τον Σιόβα και τον Μανωλά».
Τέλος μίλησε για τους Σλοβάκους που αγωνίζονται στην Ελλάδα: «Και ο Βάις και ο Στοχ έχουν ποιότητα, μεγάλη αξία από τη στιγμή που είναι βασικοί σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Αλλά όπως είπα, όλη η ομάδα της Σλοβακίας έχει ποιότητα».