Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΜΗΣ

Απόβαση στην Κρήτη



Μετά την νικηφόρα πρεμιέρα ως γηπεδούχος ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης έχει μπροστά του μια ακόμα πρόκληση, τον πρώτο του εκτός έδρας αγώνα στην Γ΄Εθνική! Πρώτη του «έξοδος» στο Ηράκλειο της  Κρήτης και συγκεκριμένα στην Αλικαρνασσό, όπου απέναντι του θα βρει την ομάδα του Ηροδότου. Η αναμέτρηση ήταν....
προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 17:00, αλλά μετά από συνεννόηση των δύο ομάδων το πρόγραμμα άλλαξε και ως ώρα έναρξης ορίστηκε η 13:00. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα της Κύμης, αφού ενδεχόμενη νίκη μέσα σε μια τόσο σκληρή έδρα θα καταστήσει σαφές ότι είναι έτοιμη να κοιτάξει από την αρχή τα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας και να εδραιωθεί σε αυτά.
Ο Ηρόδοτος, όπως αναφέραμε ήδη, έχει έδρα την Νέα Αλικαρνασσό, που μετά την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτης» το 2011 εντάχθηκε στον Δήμο Ηρακλείου. Έμβλημα του Συλλόγου είναι η προτομή του Ηροδότου, του «πατέρα της Ιστορίας», που καταγόταν από την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας. Η Κρητικοί έχουν ένα κοινό με τον ΓΣ Κύμης, αφού και αυτοί προβιβάστηκαν φέτος στην  Γ΄Εθνική, όπου όμως είχαν ξαναβρεθεί τα προηγούμενα χρόνια. Η επιστροφή τους στην κατηγορία πάντως δεν συνοδεύτηκε με νίκη, καθώς στην πρεμιέρα ηττήθηκαν εκτός έδρας από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου με σκορ 75-61. Πρώτοι σκόρερ για τον Ηρόδοτο ήταν τρεις φετινές μεταγραφές, ο Αλεξίου με 17 και ο Βαμβακάς με 16 και ο Τσερκιτζόγλου με 14. Ο πρώτος είναι η σημαντικότερη προσθήκη, καθώς έχει πολλές εμπειρίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, ενώ πέρσι έπαιζε στον Ιωνικό Νικαίας. Τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα είναι ο Βαρνάβας, ο Γεωργούτσος και ο Αντωνιάδης.
Ο Γυμναστικός κατεβαίνει στην Κρήτη με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες, αφού έχει ως στόχο την νίκη που θα του δώσει μεγάλη ώθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Μαζί του θα έχει και αρκετούς φιλάθλους του, οι οποίοι παρά την μεγάλη απόσταση δεν αφήνουν ποτέ μόνη της την ομάδα. Στην σύντομη παρουσία του Συλλόγου στον μπασκετικό χώρο, ο κόσμος είναι παντού και πάντα δίπλα στην ομάδα και συμβάλλει καθοριστικά στις επιτυχίες. Επιπλέον, αυτό το ματς είναι σημαντικό και για ένα συμβολικό λόγο, καθώς με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης να γράφει την δική του ιστορία τα τελευταία χρόνια με τις συνεχόμενες ανόδους, είναι ευτύχημα που στον δρόμο του βρίσκεται ένας ….Ηρόδοτος!