Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ RDF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΜΥΛΑΚΙ

Σήμερα 23 Οκτωβρίου 2013, συγκεντρωθήκαμε στο Αλιβέρι εκατοντάδες κάτοικοι και θεσμικοί παράγοντες (βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι) κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Μετά από διεξοδική παρουσίαση και συζήτηση του θέματος της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι, απαιτούμε από την ΑΓΕΤ να σταματήσει άμεσα την καύση RDF.
Επιθυμούμε την ανάπτυξη στην περιοχή, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία και ....
κατ’ επέκταση την ανάπτυξη και της ΑΓΕΤ με νέες θέσεις εργασίας.
Το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ φύσει και θέσει δεν αποτελεί, σύμφωνα με τα επιστημονικά πορίσματα, κατάλληλη μονάδα συναποτέφρωσης και δεν μπορεί άρα να εγγυηθεί την ασφαλή καύση RDF.
Η καύση RDF, επειδή περιέχει πλαστικό παράγει διοξίνες, φουράνια και άλλες καρκινογόνες ουσίες, που θα επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Απαιτούμε από την ΑΓΕΤ για όλους τους παραπάνω λόγους, να σταματήσει άμεσα την καύση RDF και να απεμπλακεί οριστικά από αυτή τη διαδικασία.
Θα πράξουμε ενωμένοι ότι είναι δυνατόν, με νομικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, ώστε να πετύχουμε το στόχο της μη καύσης RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι, με πρώτη ενέργεια την συμβολική περικύκλωση της ΑΓΕΤ.