Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΛΥΜΠΕΡΗ
Χαλκίδα, 30-11-2013
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του πρώην Δημάρχου τέως Δήμου Ληλαντίων, Σταμάτη Λυμπέρη.
Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, προέβη στην ακόλουθη εισήγηση προς το Σώμα:
«Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, η κοινωνία του Ληλαντίου και της Χαλκίδας αποχαιρετά σήμερα τον Σταμάτη Λυμπέρη, έναν....

άξιο Δήμαρχο που για δεκαετίες υπηρέτησε τον τόπο του και την Αυτοδιοίκηση, στην οποία αφιερώθηκε με όραμα, συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα.
Ο Σταμάτης Λυμπέρης έδρασε σε όλη του τη ζωή και σε όλα τα επίπεδα (επαγγελματικά, κοινωνικά, οικογενειακά) με τρόπο υποδειγματικό.
Με την αξιοπρεπή και συνεπή προσωπική του διαδρομή, πάντα ενταγμένη στη συλλογική δράση, άφησε το δικό του στίγμα προσφοράς στην τοπική κοινωνία και κέρδισε το σεβασμό όλων.
Ένας άνθρωπος που ταύτισε τη ζωή του με την τοπική αυτοδιοίκηση. Κοινοτικός Σύμβουλος έως το 1986 και Πρόεδρος της Κοινότητας για 3 4ετίες, από το 1987 έως και το 1998, στον Άγιο Νικόλαο, τον τόπο που τόσο αγάπησε και τόσα του προσέφερε.
Πρώτος Δήμαρχος του «Καποδιστριακού» Δήμου Ληλαντίων, την 4ετία 1999-2002 και στη συνέχεια ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου για 2 4ετίες, από το 2003 έως και το 2010, όταν αποσύρθηκε, έχοντας ενδιάμεσα υπηρετήσει και ως γεν. γραμματέας της ΤΕΔΚ Εύβοιας.
Ως άνθρωπος με αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της συμμετοχής, υπήρξε πρωτεργάτης στους περιβαλλοντικούς αγώνες στην περιοχή του Ληλαντίου.
Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει με τον θάνατό του, είναι μεγάλο. Η σιωπή από την απουσία του, θα είναι ηχηρή.
Ίσως γιατί όλη του η ζωή ήταν γεμάτη από αγώνες για ιδανικά, αξίες και αρχές που οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε και να υπηρετούμε.
Ο Σταμάτης Λυμπέρης ανήκει στην κατηγορία των επιφανών ανδρών που τάφος τους είναι κάθε τόπος, αφού το όνομά του θα σώζεται και η ανάμνησή του θα διατηρείται στη μνήμη και στις καρδιές των ανθρώπων.»
Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παρουσία του εκλιπόντος στα κοινά, το ήθος και τη συνολική προσφορά του στον τόπο,αποφασίζει ομόφωνα:
1. Να παραστεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία
2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος
3. Να κυματίζουν μεσίστιες σήμερα οι σημαίες στο Δημαρχείο Χαλκίδας και το Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων
4. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία η Φιλαρμονική του Δήμου