Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με επίκεντρο το θέμα της αυτοαξιολόγησης ,που απασχολεί έντονα αυτό το διάστημα την εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, μετά από δική του πρωτοβουλία, με τους σχολικούς συμβούλους των  περιφερειών που ανήκουν στο σύλλογό μας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο κ Μητάκος, η κ.Λαμπίτση και η κ.Σαμαρά.
Το ΔΣ ενημέρωσε τους συμβούλους για τις θέσεις του κλάδου για το θέμα της αξιολόγησης και επικεντρώθηκε στα εξής σημεία:
• Η Πολιτική που έχει εφαρμόσει το Υπουργείο....

Παιδείας με την κατάργηση των διορισμών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, την αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, την επιβάρυνση του έργου των εκπαιδευτικών με επιπλέον υποχρεώσεις γραφειοκρατικού τύπου, την σκόπιμη έλλειψη επικοινωνίας και συζήτησης με τα δευτεροβάθμια όργανα μας, έχει διαμορφώσει ένα κλίμα που απαγορεύει την
εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης. Καλούμαστε να αξιολογήσουμε τα προβλήματα που μια σκόπιμη πολιτική διάλυσης συνθλίβει το περιεχόμενο και την ουσία του Δημόσιου σχολείου .
• Επισημάναμε ότι η εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης είναι ο προάγγελος της αξιολόγησης –χειραγώγησης με στόχο τις απολύσεις και την μεγαλύτερη οικονομική υποβάθμιση των συναδέλφων.
• Αναφερθήκαμε επίσης τα προβλήματα που δημιουργούνται στους συναδέλφους από την εφαρμογή διαφορετικών προσεγγίσεων από τους συμβούλους, στις οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο.
Ζητήσαμε από τους συμβούλους την εξεύρεση κοινών σημείων αγώνα ώστε όλοι μαζί με προτάσεις να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν απόλυτα συγκεκριμένες εκτός από του κ.Μητάκου που δήλωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει σεμινάριο επιμόρφωσης για την αυτοαξιολόγηση μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Το ΔΣ του Συλλόγου πρότεινε και νέα συνάντηση με όλους τους σχολικούς συμβούλους του Νομού μας και με όλα τα ΔΣ των Συλλόγων του Νομού, εφόσον αυτό γίνει εφικτό.
Ο αγώνας μας, για το καλύτερο της εκπαίδευσης, θα συνεχιστεί με κινητοποιήσεις και συναντήσεις προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διεκδικήσεων και αγώνων με στόχο την ενότητα του κλάδου και όχι τη διάλυσή του, όπως θα βόλευε την πολιτική ηγεσία.
Οι αγώνες κερδίζονται με ενότητα και ενιαίο μέτωπο. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για το καλύτερο της εκπαίδευσης και του Δημόσιου Δωρεάν σχολείου.
 

Για το ΔΣ
 Η Πρόεδρος           Η Γεν.Γραμματέας
 ΚορωναίουΒέτα       Βαρβάρου Έφη