Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ

Από το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργία της και η Δομή Παροχής Συσσιτίου (στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ / Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Προγράμματος «Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων»).
Η Δομή (μέσω της λειτουργίας της Δομής, παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων) θα ακολουθεί πολιτική συλλογής πλεοναζόντων...

προϊόντων από εργαστήρια-βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων (ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εστιατόρια κ.λ.π.) καθώς επίσης και προσέλκυσης εθελοντικών προσφορών από επιχειρήσεις, συλλόγους και πολίτες.
Η Δομή Παροχής Συσσιτίου θα εξασφαλίζει ημερησίως τη δωρεάν τροφοδοσία γευμάτων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους του προγράμματος.
Τα γεύματα θα σερβίρονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτήριο των Κοινωνικών Δομών στην περιοχή του Γηροκομείου. Ενώ θα μπορούν να διατίθενται, κατόπιν συνεννόησης και από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η Δομή Παροχής Συσσιτίου θα λειτουργεί δε με συγκεκριμένο ωράριο, 1-3 μετά το μεσημέρι, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Δηλαδή, πέραν των καθημερινών, την περίοδο των γιορτών θα λειτουργήσει τα Χριστούγεννα, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, το Σαββατοκύριακο τα Θεοφάνεια.
Η λειτουργία της Δομής και τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες δεν αφήνει ακάλυπτους από τροφή τους ωφελούμενους του προγράμματος όυτε μία ημέρα.