Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στη 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 19 και 20 Μάρτη το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στον Πεζόδρομο της Καραμουρτζούνη την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη , δεύτερη ημέρα της απεργίας, συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Στη συγκέντρωση μίλησαν : η Άννα Γαλανού μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων-Ν/γών Χαλκίδας και μέλος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο Αντώνης Σώτος, πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ και μέλος του Δ.Σ. Γ.Ν. Χαλκίδας-Κύμης-Καρύστου και ο Βαγγέλης Σταματούκος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων....

Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και μέλος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι:
Δεν υπάρχει μέτρο αντιλαϊκό που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ.
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυταπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών κι εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της
καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.
Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
• Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.
• Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
• Να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν Φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.
• Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση τον αφανισμό των ταμείων, τη νέα ληστεία των συντάξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.