Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Χαλκίδα 21 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τις αρμόζουσες εκκλησιαστικές τιμές, ο ευσεβής λαός της Ιστιαίας, με επικεφαλής τον Επίσκοπο και Ποιμενάρχη του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο υποδέχτηκε, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 το απόγευμα, την Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, που θησαυρίζεται στο νησί της Αίγινας.
            Πλήθη λαού ανέμεναν στα πρόθυρα της Πόλεως το .....
χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο, το οποίο συνόδευσαν ο Αρχιερατικός επόπτης Αιγίνης Αρχιμ. Αμφιλόχιος Γελαδάκης και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Πουλάκης. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ως τελετάρχης της πομπής και πλήθος Ιερέων απ’ όλη τη Βόρεια Εύβοια, ενώ το παρόν έδωσαν και οι Αρχές του Τόπου.           
Η λιτανευτική πομπή κατέληξε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Ιστιαίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του οποίου, με επικεφαλής τον δραστήριο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Θάνο, είχαν την πρωτοβουλία της μετακομιδής του Ι. Λειψάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμφωνία των δύο Μητροπολιτών, Ύδρας κ. Εφραίμ και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την τελική έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στον Ιερό ναό της Ευαγγελίστρίας ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος μίλησε για τη θεολογία και την τιμή των Ιερών Λειψάνων αλλά και για την προσδοκία της Αναστάσεως των νεκρών.
            Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αργά το βράδυ παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή, η οποία συνεχίζεται αμείωτη όλες τις ημέρες, δείχνοντας ότι ο λαός μας παραμένει πιστός στα νάματα της Ορθοδοξίας.
Το ιερό Λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 και την Τετάρτη 26 Μαρτίου το πρωί, θα αναχωρήσει για το νησί της Αίγινας.