Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΤΡΟ ΔΙΡΦΥΩΝ, ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουλίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι. Ναού Αγ. Μαρίνης Χαλκίδος και προεξήρχε της λιτανείας που ακολούθησε. Το Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης - Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός. Συνάμα στον εσπερινό συμμετείχαν και άλλοι Ιερείς της πόλεως.
Κατά τη διάρκεια του θείου κηρύγματος, που ο Επίσκοπος μας απηύθυνε στο μέγα πλήθος των συμμετεχόντων στην εορτή προσκυνητών, αναφέρθηκε στην καταπάτηση του αοράτου εχθρού (διαβόλου) από την Αγία Μαρίνα και, με παραδείγματα από το Ιερό Ευαγγέλιο, κατέστησε σαφές πώς η μάχη με το διάβολο κερδίζεται μόνο όταν δεν του αφήνουμε .....τόπο δράσης στο νου και τη ζωή μας.
Μετά το πέρας της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια σε όλους τους συμπαρόντες και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου και των αντιπροσωπιών των Συλλόγων που πλαισίωσαν τη λιτανεία.
Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, ανήμερα της εορτής της Αγ. Μαρίνης ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο γραφικότατο Ι. Ναΐδριο της Αγ. Μαρίνης Μίστρου. Συλλειτουργοί του ήταν ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου - Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, ο Σακελ. Χαράλαμπος Μιχαήλ - αφυπηρετήσας Εφημέριος Θεολόγου, ο Σακελ. Γεώργιος Τσουνής - Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Κάτω Στενής, ο Πρεσβ. Βασίλειος Μισμπιρούλας - Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Πούρνου και τοποτηρητής Μίστρου και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός.
Πρίν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο μαρτύριο της Αγ. Μαρίνας, που ήταν το αποκορύφωμα της εν Χριστώ ζωής της, και ο τρόπος που την κατέστησε αθάνατη εις τον αιώνα.