Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην περιοχή «Ταξιάρχης» της Βορείου Ευβοίας, όπου συνέφαγε το μεσημέρι και ομίλησε στους μικρούς Κατασκηνωτές της Α΄ Κατασκηνωτικής περιόδου με Αρχηγό τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από ....Ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ειδικότερα της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιδηψού, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στο οποίο κήρυξε και τον θείο λόγο.
Μετά τον Εσπερινό, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου. Τους Ύμνους έψαλλαν θαυμασιώτατα Χοροί Ιεροψαλτών από το Προκόπι Κηρέως και τα Λουτρά της Αιδηψού, τους οποίους αποτελούσαν καθηγητές και μαθητές στην Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Την επομένη ημέρα, Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους επιτελικούς τους συνεργάτες Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο και Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη - Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Αρχιδιάκονο π. Νεκτάριο Ευγενικό, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με τη συλλειτουργία και Ιερέων της περιοχής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αγριοβοτάνου Ιστιαίας, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος.