Παρασκευή απόγευμα, στο Βόλο. Συνεδρίαση του ΔΣ της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, το οποίο σε έκτακτη συνεδρίαση από τον πρόεδρο κ. Αναστάσιο Μπατζιάκα. Το θέμα της συνεδρίασης έγινε γνωστό από τον ίδιο :
«Πρέπει επειγόντως να ρίξουμε τη διοίκηση της ΕΠΟ» !
Τα πως και τα γιατί, εξηγούνται αμέσως :  
«Η διοίκηση της ΕΠΟ, όπως γνωρίζετε, έχει εμπλακεί σε δικαστικές....
εκκρεμότητες, οι οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου,  πολύ σύντομα θα έχουν δυσάρεστες γι’ αυτούς εξελίξεις. Εκείνο πού πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε να κάνουμε, είναι να προσφύγουμε στα δικαστήρια εναντίον της διοίκησης και να ζητήσουμε την έκπτωσή της» !
Μετά την πρώτη έκπληξη, οι υπόλοιποι σύμβουλοι αρχίζουν να αντιδρούν. Και εύλογα, ερωτούν τον πρόεδρο, πού το ξέρει ότι τα πράγματα με τις δικαστικές περιπέτειες της διοικήσεως θα έχουν αυτή την εξέλιξη. Η απάντηση του κ. Μπατζιάκα, τους αιφνιδίασε περισσότερο :
«Εχω εντολή από τον … δήμαρχο ! Και εκείνου, του το ζήτησε ο μεγάλος, από την Αθήνα ! Πρέπει λοιπόν να πάρουμε αυτή την απόφαση, για να φανούμε μπροστάρηδες στην προσπάθεια και να είμαστε οι πρώτοι πού θα ωφεληθούν από την νέα κατάσταση πού θα δημιουργηθεί» !
Τα μέλη του ΔΣ δεν χρειάστηκαν να ακούσουν τίποτα άλλο. Με τη μία και χωρίς πολλές γαρνιτούρες, το ξέκοψαν στον πρόεδρο :
«Δεν συμφωνούμε. Να ψάξουν να βρούνε άλλους να τους βοηθήσουν στα σχέδιά τους. Όχι εμάς»
Η πρόταση του προέδρου, απορρίφθηκε παταγωδώς. Από τα έξι παρόντα μέλη του ΔΣ ( αποτελείται από ένδεκα ) η απάντηση ήταν αρνητική και μάλιστα «μετά βδελυγμίας». Ο κ. Μπατζιάκας, πού είναι και αντιδήμαρχος Βόλου, έμεινε με την ψήφο του και βεβαίως, το ερώτημα από κεί πέρα, είναι ο … τρόπος πού μετέφερε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στον δήμαρχο, τον γνωστό κ. Αχιλλέα Μπέο, από τη στιγμή μάλιστα πού τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Θεσσαλίας όχι μόνον απέρριψαν την πρότασή του, αλλά του ζήτησαν και να παραιτηθεί :
«Πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις. Δεν μπορεί να είσαι ταυτόχρονα και αντιδήμαρχος του κ. Μπέου και πρόεδρος της Ενώσεώς μας, του είπαν και αυτός απάντησε ότι «θα το σκεφτεί».
Αν δεχτούμε ότι αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ πού θα παρακολουθήσουμε προσεχώς, «αντιπολίτευση εναντίον διοίκησης ΕΠΟ», θα πρέπει να δεχτούμε ότι χειρότερη αρχή δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει ! Οι δυνάμεις πού επιδιώκουν ( είτε έχουν, είτε δεν έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους ) την «πάση θυσία ανατροπή» της διοίκησης Σαρρή, όχι μόνον υπέστησαν (κωμικο)τραγική ήττα, αλλά έχασαν και το μεγαλύτερο όπλο τους : Το στοιχείο του αιφνιδιασμού !
Εδώ όμως, θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε την «ανθρωπογεωγραφία» της σημερινής αντιπολίτευσης της ΕΠΟ. Η ΕΠΣ Θεσσαλίας, ήταν ένα από τα «κρυφά» της όπλα. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση, είχε ψηφίσει υπέρ της διοίκησης, στην ψηφοφορία πού είχε αποτέλεσμα συντριπτικό υπέρ της διοικήσεως Σαρρή : 49 ναι, 3 όχι και 2 παρών. Τότε, όμως, ο κ. Μπατζιάκας, παλιός υποστηρικτής της ομάδας Γκαγκάτση, έδειχνε και έλεγε ότι έχει αλλάξει πλευρά, ότι ήταν υπέρ της παράταξης πού διοικεί την Ομοσπονδία. Αργότερα, ως φαίνεται, άλλαξε – πάλι – πλευρά. Και τώρα, όπως αποδεικνύεται, υπακούει στις εντολές του κ. Μπέου. Του δημάρχου Βόλου !
Με ποιόν όμως είναι ο κ. Μπέος ; Και ποιος είναι ο «μεγάλος» στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μπατζιάκας χωρίς να αναφέρει το όνομά του, ότι ήταν ο αρχικός και ουσιαστικός εντολέας ; Σ’ αυτή την ερώτηση, φυσικά, εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε σαφή και αναμφισβήτητη απάντηση. Μπορούμε όμως, να μεταφέρουμε με επιφύλαξη τις φήμες πού κυκλοφορούν, ότι τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις του κ. Μπέου με τον κ. Μελισσανίδη, πού επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι «θέλει να αλλάξει την ΕΠΟ», έχουν γίνει πολύ στενές φιλικές, μέχρι βαθμού συνεργασίας.
Είναι βέβαιο, ότι παρά την τραγική αποτυχία της πρώτης προσπάθειας, οι επιδιώκοντες την ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ θα επιχειρήσουν και άλλη, ή και άλλες προσπάθειες, της ανατροπής μέσω δικαστικών προσφυγών κάποιων εκ των 54 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, πού αποτελούν το δυναμικό και την εκλογική της βάση. Τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας, θα ακολουθήσουν και άλλοι πρόεδροι, άλλων, έστω και των ελαχίστων πού έχουν μείνει, Ενώσεων ( π.χ. Κυκλάδων, Μακεδονίας, Κοζάνης, ίσως και μία – δύο ακόμη ).
Η διοίκηση της ΕΠΟ, πού ενημερώνεται άμεσα για όλα και είναι προετοιμασμένη για όλα, δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε να τηρήσει επιφυλακτική και ανεκτική στάση. Ηδη, από χθες το βράδυ, ευθύς μόλις έγινε γνωστή η «απόπειρα πραξικοπήματος» Μπατζιάκα, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ ( πανίσχυρο διοικητικό όργανο, βάση του Καταστατικού της ) πήρε τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση αναλόγων κινδύνων, η σημαντικότερη των οποίων είναι η εξής :
Οποιαδήποτε Ενωση, μα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προσφύγει στην πολιτική Δικαιοσύνη εναντίον της διοίκησης, με οποιαδήποτε δικαιολογία, θα ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ χωρίς πολλές – πολλές διαδικασίες ( με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ) από το δυναμικό της Ομοσπονδίας. Αυτό θα σημαίνει, βεβαίως, την άμεση ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ της, από τα Εθνικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα !
Με λίγα λόγια, η Νίκη Βόλου από τη Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός Βόλου από τη Β’ Εθνική και πάει λέγοντας. Η ΕΠΟ θα τις ΑΠΟΒΑΛΕΙ, όπως έχει κάθε δικαίωμα βάση του Καταστατικού της και των διατάξεων της ΦΙΦΑ και μετά … ας πάνε στα δικαστήρια να δικαιωθούν.
Η πρώτη προσπάθεια εκείνων πού επιδιώκουν ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να ΑΛΩΣΟΥΝ την ΕΠΟ και μέσω αυτής, να κυριαρχήσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε οικτρό τέλος. Σίγουρα, θα ακολουθήσουν κι’ άλλες. Πού τελικά, θα είναι ισάριθμες με τις «σφαλιάρες» πού θα εισπράξουν …

Μανώλης Γαβαθιώτης
από parapolitika.gr