Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Μικρομεσαίοι: δεν πάει άλλο…

Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Την ίδια ώρα που η Συγκυβέρνηση «περιμένει την ανάπτυξη», εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι βλέπουν την οικονομική και ηθική τους εξόντωση να πλησιάζει με καλπασμούς. Έχοντας γονατίσει από την εξοντωτική υπερφορολόγηση, τα χαράτσια τύπου ΕΝΦΙΑ και τα αστρονομικού ύψους πρόστιμα, την απαξίωση της αξιοπρέπειάς τους με τον αποκλεισμό τους από το αγαθό της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, τα «ραβασάκια» και τις....
απειλές του ΟΑΕΕ, τις επαπειλούμενες και προ των πυλών κατασχέσεις από το ΚΕΑΟ, οι μικρομεσαίοι δεν αντέχουν άλλο.
Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οι μεγαλύτερες οργανώσεις εκπροσώπησης ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων εκδήλωσαν την αντίδρασή τους στέλνοντας τελεσίγραφο στη Συγκυβέρνηση για αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής σε ασφαλιστικό, φορολογικό και «κόκκινα δάνεια». Αυτές οι οργανώσεις, των οποίων οι διοικήσεις προέρχονται από τα κόμματα της Συγκυβέρνησης εκπροσωπούν 700.000 επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να βαδίζουν προς την καταστροφή, ανεξάρτητα αν είναι υγιείς ή όχι, ανεξάρτητα αν θεωρούν ότι το Μνημόνιο έσωσε ή βύθισε τη χώρα.
Και αυτές οι 700.000 μικρές επιχειρήσεις, στις οποίες απασχολούνται συνολικά περισσότεροι από 1.600.000 άνθρωποι, αναζητούν απεγνωσμένα ένα φως, μια ελπίδα για την επόμενη μέρα. Αυτό άλλωστε είναι το πραγματικά τραγικό στοιχείο της ακολουθούμενης πολιτικής, για το σύνολο των μικρομεσαίων, ότι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα, δεν μπορούν να προγραμματίσουν, να σχεδιάσουν, να επενδύσουν στη δουλειά τους.
Σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να μπει ένα τέλος. Και σε αυτήν την κατεύθυνση η ενίσχυση της προοδευτικής αντιμνημονιακής πλειοψηφίας είναι μονόδρομος. Η Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι η μόνη λύση. Η αντίσταση δεν είναι επιλογή, είναι καθήκον.
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ, Τμήμα Μικρομεσαίων