Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/9/2014
Για ενημέρωση του φίλαθλου κοινού, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τις αλλαγές στους κανονισμούς που θα ισχύσουν από την φετινή αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα:

Ø  Επιτρέπεται η χρήση καλύμματος κεφαλής (μαντίλας) από ...
τους ποδοσφαιριστές (άνδρες / γυναίκες), ως μέρος του της στολής τους. Στις περιπτώσεις που ο παίκτης φέρει κάλυμμα κεφαλής, αυτό πρέπει:

o   Να είναι μαύρο ή του ίδιου χρώματος με την φανέλα (δεδομένου ότι οι ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας φοράνε τα ίδια χρώματα)

o   Να συνάδει με την επαγγελματική εμφάνιση του εξοπλισμού του ποδοσφαιριστή

o   Να μην συνδέεται με την φανέλα

o   Να μην αποτελεί κίνδυνο για τον ποδοσφαιριστή που το φοράει ή οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή (π.χ. ύπαρξη φερμουάρ)

o   Να μην προεξέχουν τμήματά του

Ø  Αναφορικά με συνθήματα ή διαφημίσεις στις στολές των παικτών, τονίζεται ότι η βασική στολή δεν πρέπει να φέρει κανένα πολιτικό, θρησκευτικό ή προσωπικό σύνθημα, δήλωση ή εικόνα. 

Η ομάδα ενός παίκτη του οποίου ο η βασική στολή περιέχει πολιτικά, θρησκευτικά ή προσωπικά συνθήματα, δηλώσεις ή εικόνες, θα τιμωρείται από την διοργανώτρια.

Όσον αφορά τα εσώρουχα (εσωτερική φανέλα κτλ), οι παίκτες δεν πρέπει να αποκαλύπτουν εσώρουχα τα οποία επιδεικνύουν πολιτικά, θρησκευτικά, προσωπικά συνθήματα, δηλώσεις ή εικόνες, ή διαφημίσεις εκτός του λογότυπου του κατασκευαστή.
            
Ένας παίκτης / ομάδα ενός παίκτη που αποκαλύπτει ένα εσώρουχο το οποίο έχει πολιτικά, θρησκευτικά, προσωπικά συνθήματα, δηλώσεις ή εικόνες, ή διαφήμιση εκτός του λογότυπου του κατασκευαστή, θα τιμωρείται από την διοργανώτρια.

Ø  Επιπρόσθετα τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται η αναμετάδοση ήχου κι εικόνας από μικρόφωνα και / ή κάμερες που φέρουν οι διαιτητές κατά την διάρκεια των αγώνων.
Επιμέλεια: Φανός Λευτέρης / Εκπαιδευτής 2ης κατηγορίας
Για την Επιτροπή Τύπου – Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων

Τσολακίδης Απόστολος