Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ/ΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

Μακαριότατε Πατριάρχα της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας τε και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής,  κύριε Ιωάννη.
Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κύριε Ιερώνυμε.
Σεβασμιότατε Μητροπολίτα Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κύριε Χρυσόστομε.
Σεβασμιότατοι Άγιοι Αρχιερείς
Σεβαστοί Άγιοι Πατέρες
Κύριε Δήμαρχε
Αγαπητοί προσκεκλημένοι
Με ιδιαίτερο σεβασμό, αλλά και μεγάλη χαρά, έχουμε την....

τιμή να καλωσορίζουμε εσάς, Πατριάρχα, σήμερα στην Εύβοια, στο Προκόπι και δη, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.
Η επίσκεψή σας έρχεται να μας φωτίσει και να δώσει κουράγιο και αισιοδοξία στους συμπολίτες μας, σε μια δύσκολη εποχή δοκιμασίας για τον τόπο μας. Και έχει τεράστια αξία. Όχι μόνο για την ευλογία σας που τόσο πρόθυμα μας προσφέρετε. Έχει αξία και γιατί εσείς ο ίδιος έρχεστε από έναν τόπο που σκληρά, πιο σκληρά και από την Ελλάδα δοκιμάζεται σήμερα.
Το μήνυμα που εισπράττουμε από την παρουσία της Αγιότητός σας στα μέρη μας, είναι αυτό της ελπίδας, της ειρήνης, της πίστης και της αγάπης· των μεγάλων αρχών και διδαγμάτων της Εκκλησίας μας. Και το εισπράττουμε με ανοιχτές καρδιές και βαθιά ευγνωμοσύνη.
Εμείς λοιπόν, ως ελάχιστη και ταπεινή ανταπόδοση, σας καλούμε να θεωρήσετε τους Ευβοείς, φίλους σας και τη γέφυρα που διήλθατε μπαίνοντας στο νησί μας, πύλη της οικίας σας. Σας ευχαριστώ θερμά.