Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΒ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

  
Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 το βράδυ, στην Αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου Χαλκίδος, στην Παραλία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων της Εκθέσεως Αγιογραφίας με θέμα: «Ο Άγιος Δημήτριος στην Εικονογραφία», η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια των Εκδηλώσεων των ΚΒ΄ Δημητρίων, τις οποίες διοργανώνει ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
            Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε.... στην θεολογία της Εκκλησίας περί των Ιερών Εικόνων και στην τιμή που οι πιστοί δείχνουν προς αυτές, ενώ συνεχάρη και τους διοργανωτές, τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού για την πρωτοβουλία πραγματοποιήσεως της Εκθέσεως, την Αγιογράφο κ. Αντιγόνη Ρέμπελου, που είχε την επιμέλεια τυης εκθέσεως και τους μαθητές της μοναχό Θεοδόσιο της Ι. Μονής Μακρυμάλλη Ψαχνών, Δωροθέα Αντωνίου, Μαρία Αργύρη, Μαρία Δερμάτη, Νικόλαο Ζαμπετάκη, Μαρία Καψάλη, Ειρήνη Κουτσοποδιώτη, Χριστίνα Λαχανά, Ευαγγελία Λιάκου, Αιμιλία Μαλιασόβα, Βασιλική Μίχου, Μαρία Μουζέλη, Χάιδω Μπονόβα, Βασιλική Νικολάου, Τηλέμαχο Παναγιωτίδη, Αικατερίνη Πανσεληνά, Ανέστη Πασχαλίδη, Γεώργιο Πριόνα, Σωτήριο Σταματίου, Δέσποινα Τζαβάρα και Αναστασία Χοτρούδη, οι οποίοι εξέθεσαν τα έργα τους.
            Στην εκδήλωση παρέστη και ο γαμβρός της κ. Ρέμπελου, Αρχιμ. Γεώργιος Ρέμπελος, Κληρικός της γείτονος Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, προς τον οποίον ο Σεβασμιώτταος εξέφρασε δημοσίως τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επάξια προαγωγή του στη θέση του Β΄ Γραμματέως της Ι. Συνόδου, ευχόμενος και περαιτέρω καρποφορία και προαγωγή.
            Η Έκθεση διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, ενώ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από 10.30 π.μ. έως 13.00 μ.μ. και 17.30 έως 22.00 μ.μ.