Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Καλημέρα

Καλημέρα και Χρόνια Καλά.
Χριστούγεννα ήταν και πέρασαν. Για άλλους ζεστά και όμορφα αλλά για πολλούς συνανθρώπους μας πολύ άσχημα, αφού αντί για Χριστουγεννιάτικα δένδρα και δώρα, υπήρχαν οι σφαγές οι βομβαρδισμοί, η πείνα και η δυστυχία. Τι κρίμα. Αυτές τις Άγιες Μέρες ακόμη κι αυτοί που δηλώνουν φιλάνθρωποι, το ρίχνουν πολύ έξω και ξεχνούν την πείνα και την δυστυχία των άλλων.
Ακόμη κι εδώ στην Ελλάδα μας, ακόμη κι εδώ που οι παριστάνοντες τους....
φιλάνθρωπους, αγοράζουν ένα πακέτο μακαρόνια ή ρύζι και πιστεύουν πως έτσι τελειώνουν.
Κρίμα. Κρίμα γιατί έστω για την ημέρα των Χριστουγέννων αυτοί οι φιλάνθρωποι θα μπορούσαν να είναι μια οικογένεια μαζί με φτωχές οικογένειες. θα τους κόστιζε λιγότερο και σίγουρα θα έδιναν χαρά σε παιδιά τα οποία δεν είχαν ούτε τα απαραίτητα.
Πόσες άραγε οικογένειες δεν είχαν να βάλουν κάτι στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους; Δεν νομίζω να ήταν περισσότερες από αυτές που ξημερώθηκαν στα μπουζούκια και γενικώς στα κέντρα διασκέδασης.
Στα μπουζούκια μπορούν να πάνε όποτε θέλουν οι έχοντες. Τι θα τους πείραζε λοιπόν να περάσουν την ημέρα των Χριστουγέννων με τους μη έχοντες;
Δεν θα γράψω περισσότερα. Θα κλείσω γράφοντας πως θα πρέπει να πάψουν κάποιοι να παριστάνουν τους φιλάνθρωπους και θα πρέπει κάποιες οργανώσεις και δίκτυα να σταματήσουν να κάνουν "φιλανθρωπίες", αφού έχουν αποδείξει πως για τον εαυτούλη τους κάνουν ότι κάνουν ή για τα κομματικά τους. 
Η μόνη αξιέπαινη προσπάθεια είναι αυτή της εκκλησίας.
Καλημέρα και Χρόνια Καλά.