Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Βαρβάρας Πηλίου Κηρέως, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος και από τον Ιερό Κλήρο της Περιοχής.
Κατά τη διάρκεια του Εσπσρινού, ο Σεβασμιώτατος....
χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη του Ι. Ναού και σπουδαστή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως μας, κ. Αθανάσιο Ανδρίτσο.
Μετά την χειροθεσία, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείον λόγο ομιλώντας επίκαιρα για το πρόσωπο και το μαρτύριο της Αγ. Βαρβάρας.
Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη και τον Διάκ. Νεκτάριο, μετέβη στον πανηγυρίζοντα ιδρυματικό Ι. Ναό Αγ. Βαρβάρας Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησε και ο εφημέριο του Παρεκκλησίου Πρεσβ. Ιωάννης Μελίδης.
 Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της αγίας Βαρβάρας και μετέφερε στο σήμερα το ήθος που διέκρινε τους χριστιανούς της εποχής της.
Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όσους άγουν σήμερα τα ονομαστήριά τους, αφού τη συγκεκριμένη μέρα εορτάζουν, πλην της Αγ. Βαρβάρας, ο Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγ. Σεραφείμ Φαναρίου και η Αγ. Χριστοδούλη.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τον εν τω μεταξύ προσελθόντα στην Χαλκίδα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, μετέβησαν στο Ι. Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών όπου τους υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγεκλλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και όλοι μαζί ευχήθηκαν στην εορτάζουσα Καθηγουμένη, Γερόντισσα Χριστοδούλη.