Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΜΕ

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Α' Γυμνασίου Χαλκίδας εθελοντική αιμοδοσία με την συμμετοχή εκπαιδευτικών και πολιτών, προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ. Την ημέρα αυτή προσήλθαν 40 περίπου εκπαιδευτικοί κι έδωσαν το αίμα τους οι 30 από αυτούς, προσέλευση που θεωρήθηκε πολύ ικανοποιητική από τους υπευθύνους της αιμοδοσίας. Η τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 70 φιάλες, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι δότες για δική τους ανάγκη ή των συγγενών τους α' βαθμού. Σε περίπτωση..... έκτακτης και πολύ σοβαρής ανάγκης συναδέλφου/ισσας, μέλους του σωματείου μας, και αφού δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα, η πρόεδρος και υπεύθυνη για την τράπεζα αίματος, μπορεί αφού πρώτα πάρει την έγκριση από κάποιον δότη, να αποδεσμεύσει κάποια φιάλη, με την υποχρέωση ότι ο χρήστης αίματος θα πρέπει να φροντίσει για την αντικατάστασή της, εν ευθέτω χρόνω. 
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι όποιος/α επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να το πράξει, οποιαδήποτε μέρα και ώρα, προσερχόμενος/η στην μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (ισόγειο), δηλώνοντας ότι το αίμα του προορίζεται για την ΕΛΜΕ Εύβοιας.
Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τη διευθύντρια του Α' Γυμνασίου Χαλκίδας κ. Όλγα Παπαναγνώστου, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας τελετών και να σας ενημερώσουμε ότι σκοπεύουμε να επαναλάβουμε την αιμοδοσία την Άνοιξη, προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. Και μην ξεχνάτε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης.
                                                             
                                                         Για το Δ.Σ. 

Η πρόεδρος                                                                                    Ο γεν. γραμματέας
Νίκα Χαρά                                                                                       Κουρούπης Σταμάτης