Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ κ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           
 Την Κυριακή της Τυρινής 22 Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. π. Νικόδημο Ευσταθίου, Σταυροφ. π. Αντώνιο Αντωνίου και τον Διάκ. π. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην γείτονα Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και συγκεκριμένα στο Ι. Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου στα Σκούρτα της Βοιωτίας, του οποίου Κτήτωρ και Π{νευματικός τυγχάνει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, ο οποίος για πολλά χρόνια διηκόνησε και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος από την θέση του Πρωτοσυγκέλλου.
            Την Κυριακή αυτή εορτάστηκε, εκ μεταθέσεως, και η εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Πολυκάρπου επισκόπου Σμύρνης και τα ονομαστήρια ...

του αγίου Τανάγρας και για το λόγο αυτό ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του αγίου Τανάγρας, με την συμμετοχή και του Μητροπολίτου μας, των ανωτέρω Κληρικών, αλλά και του αγίου Β΄ Γραμματέως της Ι. Συνόδου Αρχιμ. π. Γεωργίου Ρέμπελου, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, όπως και του Αρχιδιακόνου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, π. Ιωάννου Μπούτση, αμφοτέρων πνευματικών τέκνων του αγίου Τανάγρας, ενώ προσήλθαν και πολλοί ευλαβείς χριστιανοί – προσκυνητές της Ι. Μονής.
            Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναλύοντας το περιεχόμενο του αποστολικού αναγνώσματος (Ρωμ. 13, 11-14, 14, 1-4) και ιδιαιτέρως τον στίχο «ενδύσασθε τον Κύριον Ιησούν και της σαρκός πρόνοιαν μη ποιείσθε, εις επιθυμίας» περιέγραψε το ήθος της εν Χριστώ ζωής την οποία προβάλει ο Απόστολος Παύλος και εφάρμοσε μέχρι τέλους και ο άγιος Ιερομάρτυς Πολύκαρπος Σμύρνης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εορτάζοντα επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο και να ευχηθεί σ’ αυτόν μακροημέρευση και κατ’ άμφω υγεία.
            Μετά την Θεία Λειτουργία η φιλόξενη Αδελφότητα της Ιεράς Μονής παρέθεσε προς όλους του προσκυνητές το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα, κατά την διάρκεια του οποίου προσήλθε και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ώστε να ευχηθεί κι εκείνος στον άγιο Τανάγρας.