Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙ ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΕΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη και μεγάλη εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, την Κυριακή 18 Μαΐου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τέλεσε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, την Ακολουθία επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιτικών Ψαχνών.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Ι. Ναό και χοροστάτησε στον Όρθρο,  ενώ στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και πριν την ψαλμώδηση του Τρισαγίου Ύμνου, τέλεσε την ενδιάτακτη Ιερά Ακολουθία  για την καθιέρωση της νέας Αγίας Τραπέζης, η οποία τοποθετήθηκε μετά.... την εκ βάθρων ανακαίνιση του Ι. Ναού, εξηγώντας στους πιστούς τα τελούμενα.
 Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου – Στρατιωτικός Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου – Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Καμαριώτης – συνταξ. Εφημέριος του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, ο εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Ανάργυρος Στουραΐτης, ο  Πρεσβ. Αναστάσιος Χρήστου, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός, ενώ την ευθύνη προετοιμασίας της τελετής και των απαραιτήτων υλικών είχε ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, Εφημέριος του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος.
Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο  εφημέριος π. Ανάργυρος και τον ευχαρίστησε για την ευλογία, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν στην προετοιμασία της ιεράς Τελετής, ενώ έκαμε και ιδιαίτερη μνεία στους κεκοιμημένους προκατόχους του Ιερείς, αλλά και σε όσους διηκόνησαν παντοιοτρόπως τον Ιερό Ναό.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ένα αργυρό θυμιατό για τον Ι. Ναό, ενώ παράλληλα τίμησε με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον πολλά κοπιάσαντα Εφημέριο της Ενορίας π. Ανάργυρο, ο οποίος υπηρετεί επί δεκαετία στον Ι. Ναό και τα τελευταία πέντε έτη και στη Γραμματεία της Ι. Μητροπόλεως.
Στην ιερά τελετή και τη Θεία Λειτουργία συμμετείχε με πληθωρικό τρόπο ο Λαός των Πολιτικών και της γύρω περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ενώ στο ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, μαζί με τους ιεροψάλτες του Ι. Ναού, οι οποίοι πρόθυμα παραχώρησαν τη θέση τους και μετέβησαν στο αριστερό αναλόγιο.
Στην Αγία Τράπεζα, μαζί με την παλαιά Λειψανοθήκη, η οποία ετοποθετήθη εκ νέου ως «Φυτόν», προσετέθησαν και Ιερά Λείψανα του Αγίου Παντελεήμονος, του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά, των Αγίων Νεομαρτύρων Αποστόλου και Δημητρίου και του Αγίου νέου Ιερομάρτυρος Ισιδώρου και των τέκνων αυτού Γεωργίου και Ειρήνης.