Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Δημοτική Σχολή Χορού - «Παράσταση Flamenco»

«Παράσταση Flamenco», με τίτλο «Bailando», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και ώρα 9 μ.μ., στην Πλατεία Μάλλιου, με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του Flamenco (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων), της Δημοτικής Σχολής Χορού του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Υπεύθυνη δασκάλα: Κοραλία Θωμά – Καλαμακίδη



Μέρος της παράστασης περιλαμβάνει ζωντανή μουσική....

Τραγούδι : Sito Sanchez

Cajon ( καχόν ) : Federico Bustamante

Κιθάρα flamenco : Αριστοτέλης Γιαννακούρος

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό.



ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ


Θεατρική παράσταση - «Πριν το Χάραμα»

Το ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΜΠΟ παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, για το λαϊκό τραγούδι «Πριν το Χάραμα», στο θέατρο Ορέστη Μακρή στο Πάρκο του Λαού Χαλκίδας, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015, και ώρα 21.00.



Μια παράσταση που συγκίνησε και καθήλωσε όσους την είδανε.

Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαικών δημιουργών. τραγουδιών και φωνών.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους! Οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση, στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία. Ζωές γεμάτες κρυφές παγίδες, σκοτεινά μονοπάτια και μυστικούς γκρεμούς. Αγάπες απελπισμένες και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!

Η διανομή είναι πολυπρόσωπη, περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες. Τους βασικούς ρόλους έχουν αγαπημένοι τραγουδιστές και καλοί ηθοποιοί: πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά)

Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας.

Συμμετέχουν: Αννα Αθανασιάδη, Χρήστος Ζαχαριάδης, Λήδα Καπνά, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Σπύρος Κυριάκος, Δημήτρης Λέκκος, Αντιγόνη Νάκα, Γεράσιμος Σοφιανός, Ιούλιος Τζιάτας.



Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κουστούμια: Έβελιν Σιούπη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ενορχήστρωση τραγουδιών: Νίκος Στρατηγός



Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:

Θεσσαλονίκη. Γερμανική κατοχή. Ο Ανέστης προσπαθεί να πιάσει δουλειά στο κέντρο του Κώστα Δραγούτσου, όπου παίζει μπουζούκι ο αδερφός του Λευτέρης και τραγουδούν οι γνωστοί Αρετή Λάμπρου, Νανά Βάλβη και Μανώλης Ναξιώτης. Παρά το γεγονός ότι είναι ερωτευμένος με την Δέσποινα, κόρη καλής κοινωνίας, την εγκαταλείπει μόλις αυτή μένει έγκυος. Ο δεσμός του με την Αρετή, τον βοηθά και επαγγελματικά, ιδιαίτερα όταν ο Μανώλης που διατηρεί θυελλώδη δεσμό με την Νανά Βάλβη τσακώνεται μαζί της και φεύγει από το μαγαζί. Στον εμφύλιο, τραμπούκοι καίνε το μαγαζί του Κώστα. Όλοι ξαναβρίσκονται στην Αθήνα, με άλλες ζωές, άλλες καριέρες, άλλους έρωτες και άλλα πάθη. Και άλλες ενοχές, καθώς οι επιλογές τους έχουν επηρεάσει με τρόπο τραγικό κάποιους από τους δικούς τους ανθρώπους. Οι ζωές τους αναμειγνύονται ξανά, σε εκρηκτικό μείγμα, στο όριο του έρωτα και του θανάτου.



Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, στον θερινό κινηματογράφο REX, στη Χαλκίδα. Ώρες 09:30-13:30 & 18:30-22:30:.

Τιμή εισιτηρίου, στην προπώληση: Γενική είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων 13 ευρώ. Ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ.



Την ημέρα της παράστασης, στο Θέατρο, οι τιμές εισιτηρίων έχουν ως εξής:

Γενική είσοδος 18 ευρώ, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων 13 ευρώ.




Παιδική Θεατρική Παράσταση - «Η Σταχτοπούτα»

Η Καλλιτεχνική Εταιρία «Προσκήνιο» και η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζουν το πιο γνωστό παραμύθι «Η Σταχτοπούτα», την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, και ώρα 21.00, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή στο Πάρκο Λαού Χαλκίδας.



Η σκηνοθεσία – διασκευή είναι του Γιώργου Ροντίδη.

Γενική είσοδος: 6 ευρώ.