Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Η Ελλάδα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Μουντιάλ

Η Ελλάδα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του ΜουντιάλΌπως ανακοίνωσε η FIFA



Επισημοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη από τη FIFA, τα έξι γκρουπ δυναμικότητας, για την κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Η Ελλάδα , όπως αναμενόταν, θα βρίσκεται στον τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση που θα γίνει το Σάββατο.
Η κλήρωση θα γίνει στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στο παλάτι «Κονσταντινόφσκι» και θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ....

θα ακολουθήσει και εκείνος του Μπλάτερ.
Υπεύθυνος στην διαδικασία της κλήρωσης θα είναι ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκε, που σήμερα άφησε υπόνοιες πως θα παραιτηθεί από τη θέση του μετά την εκλογή του νέου προέδρου.
Στην διαδικασία θα τον πλαισιώνουν πρωταθλητές ή και πρώην μεγάλοι άσοι, όπως Ρονάλντο, Ετό, Φορλάν, Μπίρχοφ, Ντασάεφ, Κερζάκοφ, και Καναβάρο, ενώ στην θέση του Χουλκ που αποσύρθηκε εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε για τον ρατσισμό στη Ρωσία, θα βρίσκεται ο πρώην αρχηγός της Ρωσίας Αλεξέι Σμέρτιν.
Από τη διαδικασία της κλήρωσης θα προκύψουν επτά όμιλοι με έξι ομάδες και δύο όμιλοι με πέντε ομάδες. Οι εννέα ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου του 2016 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου του 2017. Οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του 2017. Το τελικό αγωνιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Κυριακή.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1o γκρουπ

Γερμανία
Βέλγιο
Ολλανδία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Αγγλία
Ουαλία
Ισπανία
Κροατία

2ο γκρουπ
Σλοβακία
Αυστρία
Ιταλία
Ελβετία
Τσεχία
Γαλλία
Ισλανδία
Δανία
Βοσνία

3ο γκρουπ

ΕΛΛΑΔΑ
Ουκρανία
Σκοτία
Πολονία
Ουγγαρία
Σουηδία
Αλβανία
Β.Ιρλανδία
Σερβία

4ο γκρουπ
Τουρκία
Σλοβενία
Ισραήλ
ΕΙΡΕ
Νορβηγία
Βουλγαρία
Νησιά Φερόες
Μαυροβούνιο
Εσθονία

5ο γκρουπ

Κύπρος
Λετονία
Αρμενία
Φινλανδία
Λευκορωσία
ΠΓΔΜ
Αζερμπαϊτζάν
Λιθουανία
Μολδαβία

6ο γκρουπ

Καζακστάν
Λουξεμβούργο
Λιχτενστάιν
Γεωργία
Μάλτα
Σαν Μαρίνο
Ανδόρα