Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



ΔΗΛΩΣΗ
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Όταν η απληρωσιά, η ανεργία, οι απολύσεις, το καθεστώς των capital controls βασανίζουν την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες, είναι πρόκληση  οι δηλώσεις της κυβέρνησης  και  των κομμάτων  του ευρωμονόδρομου, ότι «τα καταφέραμε παρά τον πόλεμο που μας άσκησαν οι ευρωπαίοι εταίροι», αφού αυτό που κατάφεραν είναι  ένα νέο, ακόμα πιο άγριο και αντιλαϊκό μνημόνιο που θα πέσει και αυτό στις πλάτες του λαού. Προηγήθηκε ασφαλώς και η πρόκληση της διάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων (και των δήμων) για την αποπληρωμή των προηγούμενων δόσεων προς τους δανειστές....
για ένα χρέος που άλλοι δημιούργησαν και άλλοι πληρώνουν!! Πρόκληση είναι τέλος και η αξιοποίηση του Δημοψηφίσματος  με στόχο  ο λαός μας  να συναινέσει  στο νέο κύμα των αντιλαϊκών μέτρων, καθώς λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης τα κόμματα του «ΟΧΙ» συμφώνησαν με τα κόμματα του «ΝΑΙ» σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.  
Η Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρεί πως ο δήμος μας, έχει την υποχρέωση και την ευθύνη  να συνδράμει στις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού. Σας καλούμε λοιπόν, να θέσουμε σα δημοτικό συμβούλιο με όποιον τρόπο και μέσο μπορούμε τις λειτουργίες, τις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου υπηρεσία τους. Καλούμε πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους στους δήμους και την περιφέρεια και τα σωματεία τους να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην οργάνωση και την προστασία του λαού, για να μη φοβηθεί, να σταθεί στα πόδια του, να αντιπαλέψει τη νέα λαίλαπα που έρχεται.
Θεωρούμε επίσης, επιτακτική ανάγκη να παρθούν μέτρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, προστασίας των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά, η λαϊκή φτωχή οικογένεια, οι γέροντες, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που μένουν ή θα μείνουν πιθανά απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι.  Κάθε λαϊκός άνθρωπος που θα βρεθεί σε ανάγκη να μπορεί να χτυπήσει την πόρτα  των δημοτικών υπηρεσιών, να μη βρεθεί μόνος του.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση την περιφέρεια, και τη δημοτική αρχή, ανάλογα με τις ευθύνες τους, να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για:
 Α) Τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, όλα τα προνοιακά επιδόματα, το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών και όποιων εσόδων έχουν ακόμη οι δήμοι και η Περιφέρεια.
Β) Τη λειτουργία και τις αναγκαίες προμήθειες κρίσιμων, αγαθών και υπηρεσιών όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, το "Βοήθεια στο Σπίτι", τα ΚΑΠΗ, τα γηροκομεία, τα προνοιακά προγράμματα, τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά, τα ΚΔΑΠ. Σε κάθε περίπτωση, να λειτουργήσουν και να αγκαλιάσουν τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων τμημάτων του λαού που τυχόν θα βρεθεί σε ανάγκη.
Γ)Την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και των Κ.Υ. Την εξασφάλιση της ολοκλήρωσης του έργου του νέου νοσοκομείου με κρατικά κονδύλια και χωρίς να αναμειχθούν ιδιώτες
Δ) Απαιτούμε την άμεση κρατική παρέμβαση και τον αναγκαίο έκτακτο σχεδιασμό για τη διασφάλιση προμήθειας καυσίμων για όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες, είδη πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία κάθε  κοινωνικής δομής.
Ε)Μέτρα για την αποτροπή της διακοπής ηλεκτροδότησης, των εξώσεων, των πλειστηριασμών, κατάργηση δημοτικών τελών και χρεών των λαϊκών οικογενειών.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συμμετέχει σε  όλες τις διεκδικητικές- αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της πόλης, όπως άλλωστε κάνει και σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα βάλουμε πλάτη στην περαιτέρω μετατροπή του  δήμου και τη Περιφέρειας σε έναν ακόμη μηχανισμό που θα καταδυναστεύει το βιος και τις ανάγκες του λαού. Δεν θέλουμε τους δήμους και τις Περιφέρειες υπεργολάβους της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Δεν θα επιτρέψουμε στο βαθμό που μας αναλογεί, να παίζει κανείς με τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού, των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
.22/7/2015
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 
ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 
ΔΗΜΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ