Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τελετή μνήμης και απότισης φόρου τιμής στην κεντρική Πλατεία Ερέτριας

΄΄Κάλιο αργά παρά ποτέ΄΄

Με αυτή την φράση ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ερέτριας κ. Νικόλαος Αρβανίτης αναπληρώνοντας τον πρόεδρο κ. Γιώργο Σαράπη την Κυριακή 26 Ιουλίου στην κεντρική Πλατεία της πόλης  ξεκίνησε την σεμνή αλλά πολύ σημαντική τελετή μνήμης και απότισης φόρου τιμής σε τρείς πεσόντες ήρωες στρατιώτες και αξιωματικούς του ελληνικού στρατού στα πεδία των μαχών για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας του Έθνους.
Έτσι έπειτα από τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας ...
στις 7-07-2015 αποφάσισε ομόφωνα  να τιμήσει τους πεσόντες υπέρ πατρίδας πατριώτες μας:
1) Θεοδώρου Χρήστο του Παναγιώτη Λοχαγό Πεζικού που γεννήθηκε το 1895 στην Ερέτρια και σκοτώθηκε την 1 – 07 – 1920 στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας.
2) Δερβένη Νικόλαο του Γεωργίου Ανθυπολοχαγό Πεζικού που γεννήθηκε στην Ερέτρια το 1913 και σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης στις 27 – 05 – 1941.
3) Αντωνίου Αγγελο του Παναγιώτη στρατιώτη πεζικού που γεννήθηκε το 1912 και σκοτώθηκε στη Νιβίτσα στις 9 – 03 – 1941.
Τα διπλώματα ευγνωμοσύνης  τα παρέλαβαν στην τελετή τα συγγενικά πρόσωπα των πεσόντων ηρώων.
Σε συγκινησιακό κλίμα τόσο για τους απογόνους των πεσόντων αλλά και για το πλήθος που παρακολουθούσε την τελετή η παρούσα Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρήτη Αλημπατέ ευχαρίστησε την Δημοτική κοινότητα Ερέτριας για τις πρωτοβουλίες και την επάρκεια που διαθέτουν και τόνισε ότι οφέιλουμε απεριόριστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη στους Ήρωες αυτούς που με την θυσία και την αυταπάρνησή τους έδωσαν την ευκαιρία σε όλους εμάς να είμαστε Ελέυθεροι και να συνεχίζουμε να υπάρχουμε σαν Έθνος.
Τέλος τόνισε ότι σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τους Έλληνες, μόνο το υπέρτατο ιδανικό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μπορεί να μας διασώσει.