Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ανταπόκριση από πλευράς διοίκησης του Ταμείου, στα αιτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος.

Ειδικότερα, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου και χρηματοδότησης νέων έργων. Όσον αφορά στα δάνεια που βαρύνουν το Δήμο Χαλκιδέων από προηγούμενες χρήσεις και ενόψει της λήξης της περιόδου χάριτος, που θα σημάνει την αύξηση των δαπανών ...
για την εξυπηρέτησή τους σε ποσοστό άνω του 50% από 1/1/16, υπήρξε καταρχήν συμφωνία για αναχρηματοδότηση τους, που πρακτικά θα σημάνει την ελάφρυνση του Δημοτικού ΠΥ κατά 350.000,00€ ετησίως.
 Σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης προς το Δήμο, έγινε μια προκαταρκτική ανάλυση του σχετικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Εκτίμηση του Δημάρχου είναι ότι το εν λόγω πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει δυνητικά , ένα πολύ σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης και ανάπτυξης για την υλοποίηση έργων, όχι μόνο τοπικής αλλά και υπερτοπικής σημασίας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Βαρλαμίτη για τη συνάντηση και την καλή συνεργασία και τόνισε ότι η ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων θα δράσει οπωσδήποτε ανακουφιστικά για τα οικονομικά του Δήμου και επομένως και των δημοτών του. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γ.Γ. του Δ.Χ. κ. Τηλέμαχος  Μωραΐτης.