Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδεία πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαρίνος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, υποψήφιο βουλευτή του κόμματος, περιόδευσε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και συζήτησε με τους εργαζόμενους.
Μετά την περιοδεία ο Γιώργος Μαρίνος έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και γενικότερα στις υπηρεσίες Υγείας πάει από το κακό στο χειρότερο. Το νέο νοσοκομείο έγινε σαν το «Γεφύρι της Άρτας».
Η υπόχρηματοδότηση, η υποβάθμιση και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών της Υγείας, οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό,....

διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, τα οξυμένα προβλήματα του ΕΚΑΒ, η μείωση του εισοδήματος και η ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, χαρακτηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Οι λαϊκές ανάγκες θυσιάζονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων και την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Τα κόμματα του κεφαλαίου και της Ε.Ε αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες σαν «κόστος», εμπόδιο για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στην υγεία –πρόνοια είναι κριτήριο για κάθε εργαζόμενο μπροστά στην εκλογική μάχη.
Το ΚΚΕ παρεμβαίνει σταθερά όλα τα χρόνια και απαιτεί την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Χαλκίδας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής με κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα απολύτως δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας-φάρμακου.
Το ΚΚΕ παλεύει για ένα σύστημα Υγείας που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες με σύγχρονες, ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας από ένα λαϊκό κράτος που το τιμόνι της εξουσίας θα έχει ο ίδιος ο λαός.  
Ένα τέτοιο ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα υγείας θα είναι πλήρως και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εξοπλισμένο με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα, στελεχωμένο με προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Βασικός προσανατολισμός του είναι η  Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης, με πανελλαδικά αναπτυγμένα κι επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Υγείας με οικογενειακούς γιατρούς.
Με γενικά και ειδικά νοσοκομεία, όπως και επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα (ΕΚΑΒ) δωρεάν για όλους.
Με ενιαίο, κρατικό φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης φαρμάκων, υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού, βιοϊατρικής τεχνολογίας.
Η πρόταση για ένα Κρατικό-Λαϊκό Σύστημα Υγείας είναι ένα επιπλέον κριτήριο για να δώσουν οι εργαζόμενοι δύναμη στο ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές»