Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δήμος Χαλκιδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                      
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης παρακολούθησε την τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και στο 1ο Λύκειο Χαλκίδας, απευθύνοντας ευχές για υγεία και πρόοδο στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους παριστάμενους γονείς και εκπαιδευτικούς ότι τόσο η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όσο και οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο αρμοδιότητάς τους, αλλά και για την επίλυση όσων προβλημάτων προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Επίσης, ο Δήμαρχος παρευρέθη στα εγκαίνια .....

του Λυκείου Δροσιάς, επισημαίνοντας ότι με τη λειτουργία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των γονέων και μαθητών της Δημ. Ενότητας Ανθηδώνας, καθώς σε αυτό φοιτούν πλέον οι μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μετακινούνταν σε σχολεία της Χαλκίδας .
Παράλληλα ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι μετά από τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού σταθμού στη Δροσιά από τον Δήμο Χαλκιδέων, ακολούθησαν τα σημερινά εγκαίνια του νέου Λυκείου και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες του νέου Νηπιαγωγείου στην Τοπική Κοινότητα Λουκισίων της Δημ. Ενότητας Ανθηδώνας .
Τέλος, ευχαρίστησε τον Συνεταιρισμό Δροσιάς για την παραχώρηση του οικοπέδου στο οποίο ανεγέρθηκε το νέο Λύκειο, τον Αντιδήμαρχο Γ. Σανιδά, με τις ενέργειες του οποίου ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υλοποίησή του (ως Δήμαρχος Ανθηδώνας το 2009) και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για το ενδιαφέρον και τις ενέργειες του για την ολοκλήρωση του έργου.