Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,
με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σας ευχόμαστε καλή δύναμη, υγεία, όρεξη και δημιουργική δουλειά με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα της εκπαιδευτικής κοινότητας και το ελπιδοφόρο μέλλον αυτής της κοινωνίας. 

Παρόλο που και η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με μεγάλες δυσκολίες και πολλά προβλήματα (εκπαιδευτικά κενά, υποχρηματοδότηση κ.λ.π), που θα επιταθούν από την ψήφιση του 3ου μνημονίου, διατηρούμε άσβεστη την ελπίδα ότι με νέους αγώνες το εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα θα αποτρέψει  την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών και θα δώσει ηχηρή ....
απάντηση στις συνεχιζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ιδιαίτερη μνεία και ευχές  θα θέλαμε να απευθύνουμε στους συναδέλφους μας που επέστρεψαν στα σχολεία τους μετά από δυο χρόνια διαθεσιμότητας και να τους ευχηθούμε κάθε καλό με τη νέα σχολική χρονιά. 
Όλη αυτήν την περίοδο των δύο επώδυνων χρόνων δεν κουραστήκαμε να τονίζουμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ, ότι ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ και ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΘΑ  ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ, κόντρα σε ηττοπαθείς αντιλήψεις και πρακτικές που έσπερναν την απόγνωση και οδηγούσαν σε «ατομικές» λύσεις και σε  ανθρωποφαγία. ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ! Η επιστροφή των διαθεσίμων εκπαιδευτικών αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η ελπίδα βρίσκεται πάντοτε και μόνο μέσα στους αγώνες. 
Στα καθ’ ημάς τώρα, δυστυχώς η σχολική χρονιά ξεκινά με το  θλιβερό γεγονός του αιφνίδιου θανάτου του προϊσταμένου της ΔΔΕ Ν. Ευβοίας κ. Ανδρέα Κασκαμπά, για τον οποίο το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια, τόσο στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος,  όσο και στους στενούς συνεργάτες του στην ΔΔΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  χαιρετίζει επίσης, την ίδρυση του νεοσύστατου  Λυκείου Δροσιάς, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του τη φετινή σχολική χρονιά και εύχεται στους μαθητές και τους συναδέλφους που θα εργαστούν εκεί μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία. Πάγια θέση της ΕΛΜΕ είναι η λειτουργία και η στήριξη νέων σχολείων, στη λογική της καλύτερης εξυπηρέτησης και κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών του μαθητικού πληθυσμού όλου του νομού.
Σε αυτή τη λογική θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε και φέτος να λειτουργήσουμε τα μαθήματα αλληλεγγύης που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου, γι' αυτό ζητάμε τις διαθεσιμότητες σας για τα  πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. 

Όσοι ενδιαφέρεστε να προσφέρετε τις εκπαιδευτικές σας υπηρεσίες σε παιδιά, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά με φροντιστήρια, παρακαλώ να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6936192429 (Χαρά Νίκα) και 6976073064 (Σταμάτης Κουρούπης).
Τέλος στα πλαίσια πάντα της έμπρακτης αλληλεγγύης το Δ.Σ., αφού πρώτα ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν σε ανάλογο κάλεσμα μέσα στο καλοκαίρι, σας καλεί να συνδράμετε την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει στηθεί από φορείς, σωματεία και συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ανακουφιστεί  το δράμα των χιλιάδων προσφύγων, οι οποίοι ξεριζώνονται από τις εστίες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων (επισυνάπτεται κατάλογος με τα είδη πρώτης ανάγκης). 

Βέβαιοι ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και θα σταθεί στο ύψος των ομολογουμένως δύσκολων κοινωνικών και πολιτικών περιστάσεων σας στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς.
                                           Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Η πρόεδρος                                                                                  Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                                                                    Σταμάτης Κουρούπης