Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



                                                                                                                                                 19/12/2015
«Κύριε, Μουραντά, κύριε… Γκοσιμίδα:
Όσο και να θέλετε να απεμπολήσετε τις ευθύνες σας, κανείς δεν μπορεί πλέον να πιστέψει ότι 16 μήνες μετά ευθυνόμαστε εμείς για όλα.  
Ασκήσαμε και θα ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας ως θεσμική αντιπολίτευση και αυτό βάλτε το καλά στο μυαλό σας!
Παρόλο που δε σας αφορά, εμείς μάθαμε να λειτουργούμε με αρχές και αξίες όσο και αν εσάς αυτό σας ξενίζει!
Δεν μας εκπλήσσει η καραμέλα του «αμαρτωλού παρελθόντος» την οποία προσπαθείτε, ασχολούμενοι μέρα- νύχτα, να μας φορτώσετε, ενώ οι ίδιοι ξέρετε καλά τη γεύση της
Καλές γιορτές με υγεία και έστω στοιχειώδη δημιουργικότητα.»                                                                   
Αναμενόμενοι και προβλέψιμοι οι κ.κ. Γκοσιμίδας , Μπουραντάς...
και οι στενοί τους συνεργάτες ανέσυραν από τα συρτάρια τους μία ακόμη προκάτ ανακοίνωση με λίβελους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μας, επιχειρώντας – όπως τάχα νομίζουν – μαθήματα νέου πολιτικού ήθους.
Δεν μας εκπλήσσει η καραμέλα του «αμαρτωλού παρελθόντος», την οποία προσπαθούν να μας φορτώσουν, ενώ οι ίδιοι ξέρουν καλά τη γεύση της.
Και βέβαια δεν μπήκαν καν στον κόπο να εξηγήσουν στους Δημότες, τι ακριβώς έχει συμβεί αναφορικά με την αναβολή του Δημοτικού συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα τον Ισολογισμό - Απολογισμό της χρήσης του έτους 2011.
Δεν απαντούν ούτε επί της διαδικασίας, ούτε επί της ουσίας του θέματος. Δεν αναφέρουν ότι για πολλοστή φορά μας παρέδωσαν ως εισήγηση έναν ελλιπή φάκελο (έλειπαν σημαντικότατα έγγραφα όπως η αναλυτική έκθεση ελέγχου και το υπογεγραμμένο πιστοποιητικό του ορκωτού λογιστή κτλ).
Και φυσικά δεν αναφέρουν για πότε αναβάλλεται η συνεδρίαση, μια και όπως όλα δείχνουν σαφώς, τίποτα ακόμη δεν είναι έτοιμο, τίποτα ακόμη υπογεγραμμένο δεν έχουν στα χέρια τους!
Γιατί δεν μας κοινοποιήσατε κύριοι την υπογεγραμμένη έκθεση του ορκωτού λογιστή; Επειδή όντως δεν προλάβατε;; Επειδή δεν υπήρχε;  ή επειδή νομίζετε ότι θα πέσετε στα μαλακά όταν έρθει το θέμα απευθείας στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο χρόνος συζήτησης είναι ελάχιστος και συνήθως η πλειοψηφία αποφασίζει με συνοπτικές διαδικασίες;
 Η σύγχυση και η διαστρέβλωση λοιπόν σε όλο της το μεγαλείο. Με δύο λιβελογραφήματα προσπαθούν και μετά από 16 μήνες θητεία να φορτώσουν τα λάθη αλλού, κατηγορώντας μας γιατί ασκούμε κριτική και  έχουμε την δική μας άποψη! 
Τους δηλώνουμε και πάλι: Ασκήσαμε και θα ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας ως θεσμική αντιπολίτευση και αυτό βάλτε το καλά στο μυαλό σας! Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο και κανείς δεν θα κάνει ό,τι θέλει. Στο παραλήρημα λοιπόν, δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε και εδώ είναι  που πρέπει να σας πούμε πως «η σιωπή είναι χρυσός... όταν τα λόγια δεν έχουν νόημα...». 
Να σας θυμίσουμε ακόμη κύριε Μπουραντά, κύριε… Γκοσιμίδα, ότι ΕΜΕΙΣ σας ζητήσαμε να επισπεύσετε αυτό τον έλεγχο. Σε επιστολή μας από τις 18-3-2015  αναφέραμε ότι : «τα απολογιστικά στοιχεία των ετών 2011 και 2012 είναι πλήρως ενημερωμένα,  με μόνη εκκρεμότητα τον έλεγχο από ορκωτό ελεγκτή. Οπότε,  ερχόμαστε και σας θέτουμε  προ των ευθυνών σας, καθώς από την πρώτη στιγμή σας έχομε ενημερώσει για όλα τα πιο πάνω και για τις εκκρεμότητες, τις οποίες άμεσα θα έπρεπε να είχατε ολοκληρώσει και σας ρωτώ τι ακριβώς έχετε κάνει, όσον αφορά στην κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων και πολύ περισσότερο στον έλεγχο τους από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή, καθώς πλέον έχουν παρέλθει επτά (7) περίπου μήνες από την στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων σας
Απάντηση σε αυτή την επιστολή δεν λάβαμε ποτέ και δυστυχώς 16 πλέον μήνες μετά απέχετε ακόμη από την απλή και τυπική ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας!   Φυσικά το γεγονός πως σαφώς και αφορά και στην θητεία της κ. Καράπα και το τι εμείς παραλάβαμε ως νέα τότε Δημοτική αρχή, ερμηνεύει ξεκάθαρα  ότι οφείλεται στην  ολιγωρία και όχι στην συνήθη ανικανότητα σας.
Μια ανικανότητα που η τελευταία της απόδειξη είναι η  ακύρωση και της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της 18-12-2015 με θέμα: Προσαρμογή του  προϋπολογισμού οικ. έτους 2016, σύμφωνα με το υπ΄αριθ. πρωτ. 632/3-11-2015 έγγραφο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Δώσατε  το προηγούμενο απόγευμα 5.00 μμ τον προϋπολογισμό, σε Δημοτική σύμβουλο που δεν συμμετέχει στην επιτροπή, για να έχουμε άποψη στις 9 το επόμενο πρωί !!
 Όταν οι παρατηρήσεις  σας έχουν δοθεί 1,5 μήνα πριν και πάλι φτάνετε ασθμαίνοντας να  απαιτήσετε  να συμμετάσχουμε με κλειστά μάτια και να συναινέσουμε  στη ανικανότητα σας για να προλάβετε να είστε έτοιμοι πρίν τελειώσει ο χρόνος. Είναι ευνόητο ότι ούτε να ξεφυλλίσουμε δεν προλαβαίναμε τον προϋπολογισμό!  
Κατά συνέπεια εξηγήστε πειστικά,  την ανεπάρκεια σας  και αφήστε τις υποδείξεις προς  όσους ασκούν κριτική και έλεγχο, εκτός αν πιστεύετε ότι θα αυτά θα πρέπει να απαγορευτούν.
Παρόλο που δε σας αφορά, εμείς μάθαμε να λειτουργούμε με αρχές και αξίες όσο και αν εσάς αυτό σας ξενίζει!
Δηλώνουμε παρόντες και σε πλήρη εγρήγορση, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια καταστρατήγησης των θεσμών και των νόμων και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να το πράξουμε.
Αυτή η «ελεύθερη πτώση» πρέπει επιτέλους να σταματήσει, πριν να είναι πολύ αργά για τον Δήμο και τους Δημότες μας.        
Καλές γιορτές με υγεία και έστω στοιχειώδη δημιουργικότητα.                                                                    
                                                                           
                                                                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
                                                                      ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
                                                            ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ