Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Τη συμπαράσταση του Δήμου Χαλκιδέων στους κατοίκους της Ν. Αρτάκης, που παλεύουν για να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο λειτουργεί στην πόλη τους, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ν. Αρτάκης με πρωτοβουλία της Δημοτικής Ενότητας και προηγήθηκε ενημέρωση για το θέμα από τον Αντιδήμαρχο της, Νικόλαο Γεωργαλά. Σημειώνουμε ότι στους σχεδιασμούς του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Αρτάκης και η μεταφορά του στα Ψαχνά.
Ο κ. Γεωργαλάς κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία, που επιβάλλουν όχι ....

μόνο την παραμονή και λειτουργία του Α.Τ. στη Ν. Αρτάκη, αλλά την περαιτέρω επάνδρωσή του.
 Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος κ. Παγώνης, ο οποίος είπε ότι ήδη έχει σταλεί σχετική επιστολή στο Υπουργείο, στην οποία επισημαίνεται η καθολική απαίτηση των κατοίκων, όχι μόνο για παραμονή και λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στη Ν. Αρτάκη, αλλά και ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων έχει εκδώσει ανάλογο ψήφισμα. Μάλιστα, ο Δήμαρχος είπε ότι η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το καθολικό αίτημα των Αρτακηνών και πρόσθεσε ότι είναι σημαιοφόρος αυτής της προσπάθειας.
Για το θέμα αυτό από τη Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:


ΨΗΦΙΣΜΑ

    Σήμερα 17/12/2015 ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ν.Αρτάκης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Ν.Αρτάκης, οι Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι, οι πρόεδροι όλων των μαζικών φορέων της πόλης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Ν. Αρτάκης για τις εξελίξεις του  Α.Τ της  Ν. Αρτάκης και

Ζητούν:
    Να μην κλείσει το Αστυνομικό τμήμα Νέας Αρτάκης. Η Νέα Αρτάκη με 13.000 μόνιμους κατοίκους, 5 Δημοτικά Σχολεία, 5 νηπιαγωγεία, 1 Παιδικό Σταθμό, 3 Τράπεζες, 4 μεγάλα Super Market, λιμάνι και μεγάλη εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι δυνατόν να μείνει χωρίς Αστυνομικό τμήμα.
    Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία και τον υπουργό Προστασίας του πολίτη να αναθεωρήσουν το σχεδιασμό τους έτσι ώστε όχι μόνο να παραμείνει το Α.Τ. Ν. Αρτάκης αλλά και να ενισχυθεί με προσωπικό για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ασφαλείας των πολιτών της περιοχής και των περιουσιών τους.
    Οι 3.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα δείχνουν την μεγάλη αντίθεση του λαού της Νέας Αρτάκης για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος και τη μεταφορά του σε γειτονικό Δήμο.
Περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να καθορίσουμε την στάση μας