Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΡΑΤΙΟΥ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία του  Αφρατίου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της ιερομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο τον θαυματουργό, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2015, προεξάρχοντος των ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή της χορείας πρεσβυτέρων και του διακόνου, τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ενώ συμμετείχε πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδεών.... κ. Χρήστος Παγώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου κ. ά.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου και τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Έψαλλε ωραιότατα ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός – Γραμματέας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και υιός του Εφημερίου της Ενορίας, Οικονόμου π. Δημητρίου Κουτσουρού, συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Γεώργιος Γερογιάννης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσεφέρθη ευλογημένο φαγητό – «πανηγύρι», ενώ όλες οι Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).