Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με θρησκευτική λαμπρότητα, τελέσθηκε η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος και Θαυματουργού, στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής και στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού στο Δεξιό κλίτος.
Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιερά μας Μητροπόλεως.
Την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, τελέσθηκε  ο Όρθρος της εορτής και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην... οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης, εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε, ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου, στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Πλήθος πιστών προσήλθε στις Ιερές Ακολουθίες, κατά την διάρκεια των οποίων, τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου.