Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή σωματείων και συνδικαλιστών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πραγματοποιήθηκε η πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Εύβοιας του  ΠΑΜΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και συνδικαλιστές από το χώρο των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας (μέλος της ΟΓΕ), εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικοτρόφων του ΤΕΙ και των επιτροπών αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση σχετικά με τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη μεγάλη πανελλαδική- πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη καθώς και τα περαιτέρω βήματα κλιμάκωσης  του αγώνα ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ στα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με αιχμή το....

αντιασφαλιστικό νόμο- έκτρωμα που επιχειρεί να περάσει.
Τονίστηκε η ακούραστη και πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, η οποία συνέβαλλε καθοριστικά στη μεγάλη συμμετοχή του εργαζόμενου λαού στην απεργία και στα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν από τις ταξικές δυνάμεις σε όλες τις πόλεις της χώρας και εδώ στην Εύβοια.
Επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Ότι η επιτυχία της απεργίας δείχνει το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότησή και το δυνάμωμα της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Στη σύσκεψη αναπτύχθηκαν επιχειρήματα ώστε καθημερινά και με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίζεται η προπαγάνδα της κυβέρνησης που προσπαθεί να εξωραΐσει την πολιτική της με ψέματα περί δήθεν «δίκαιης αναδιανομής των βαρών της κρίσης» την ώρα που η πολιτική της είναι βαθιά ταξική υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τονίστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να μην κάνουν πόντο πίσω από το σύνθημα «να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος», να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση. Ταυτόχρονα, απαντήθηκε η επιχείρηση κυβέρνησης και άλλων κομμάτων, που συμπλέουν στο στόχο της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και προϋποθέτει τσακισμένα λαϊκά δικαιώματα, να ενεργοποιήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», το «διαίρει και βασίλευε», για να κάμψουν τις αντιστάσεις που εκδηλώθηκαν και επιβάλλεται να ενταθούν με αιτήματα και διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Στον αντίποδα των σχεδιασμών κεφαλαίου- κυβέρνησης- ΕΕ- δυνάμεων της διαχείρισης του συστήματος σημειώθηκε ότι ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, στις σωματειακές και απεργιακές επιτροπές, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την πιο ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, κουρελόχαρτο. Μέσα από αυτές τις μαζικές διαδικασίες οι εργαζόμενοι μπορούν να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους. Σε αυτό τον αγώνα γνωρίζουν ότι θα έχουν ακούραστο συμπαραστάτη τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα, με ανεβασμένες μορφές πάλης, με απεργιακό μέτωπο και κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους συνδικαλιστικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις για  48 ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νόμο- έκτρωμα στη Βουλή.
Βήμα κλιμάκωσης του αγώνα είναι η μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών το Σάββατο 13/2 στην Αθήνα.
Αναχώρηση πούλμαν από Χαλκίδα: 9 π.μ. από το πάρκο του Βούρκου.