Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τις θέσεις και προτάσεις της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.), πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2016, συνάντηση της Ένωσης με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.-Κινήσεις Πολιτών) στη Βουλή.
Από πλευράς  Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπήρξε συγκεκριμένα....
παρουσία των Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης), Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (Βουλευτή Αρκαδίας και  επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης), και από μέρους της ΕΠΑΥΠΣ,  παρών ήταν σύσσωμο το Δ.Σ..
Υπήρξε εποικοδομητική και λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων, όπου ο Πρόεδρος της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. κατέθεσε ενημερωτικό υπόμνημα για την πυροσβεστική εκπαίδευση με τεκμηριωμένες προτάσεις για τα θέματα λειτουργίας των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και την εφαρμογή του άρθρου 69 του ν.4249/2014 σχετικά με την εισαγωγή των νεοκατατασσομένων στις Σχολές μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
Επίσης συζητήθηκαν οι παρεχόμενες δυνατότητες και προοπτικές για το Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου αυτό να καταστεί αρωγός στην προσπάθεια για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης δια μέσω της διασφάλισης και  αναγκαίας ισορροπίας μεταξύ οικονομικής ανάκαμψης, περιβαλλοντικής ποιότητας και κοινωνικής ευημερίας του πολίτη.
Επισημαίνουμε ότι ως Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντική κάθε συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και φορέων και ως εκ τούτου επίκειται προγραμματισμένη συνέχεια.
Στόχος μας είναι η καθιέρωση του Π.Σ. ως σύγχρονου, αξιόμαχου και αποτελεσματικού φορέα Πολιτικής Προστασίας με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, διασφαλίζοντας την κοινωνική ασφάλεια, την καλύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.