Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου – Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη – Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Ψαχνών και Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων, τον Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρή – Εφημέριο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ψαχνών και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, όπου, κατόπιν αιτήματος της διευθύνσεως, των διδασκάλων και των διδασκομένων, τέλεσε εντός της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Σχολείου, τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Σχολείου, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες.
Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν οι εκ Ψαχνών μαθητές της... Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του διδασκάλου τους κ. Δήμου Τσίμπου.
Όλοι οι μαθητές, με έκδηλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στα τελούμενα, έχοντας στα χέρια τους και το κείμενο της Θείας Λειτουργίας, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και είχαν την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν και εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσαπίων, αλλά και κάποιοι γονείς, ο Σεβασμιώτατος έδιδε επεξηγήσεις για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου. Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Βασίλειο Τόλη και όλους τους διδασκάλους, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία, αλλά και τους μαθητές για την άξια προς μίμηση σχέση και στάση τους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τους Εφημερίους των Ψαχνών για την βοήθειά τους.
Μετά τη διανομή του αντιδώρου οι μαθητές προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον Σεβασμιώτατο και αυτός ακολούθως διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.