Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πέραν των άλλων, για τη ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που υλοποιεί. Μετά από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού πολυνομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μετά από το σχεδιασμό της να προσπαθήσει να περάσει νέο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, διαπιστώνουμε και το μένος της απέναντι στους μετανάστες. Όλα αυτά, για να πηγαίνουν όλο και περισσότερα χρήματα στις τσέπες των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών.



Συνάδελφος μετανάστρια πήγε να ανανεώσει το...
ασφαλιστικό της βιβλιάριο στο ΙΚΑ Οινοφύτων γιατί ήθελε να κάνει εμβόλιο στο παιδί της που έχει κλείσει τα 18 και συνεχίζει να πηγαίνει σχολείο. Η ανανέωση βιβλιαρίου για παιδιά που φοιτούν, είτε στο σχολείο είτε στις παραπάνω δομές εκπαίδευσης, γίνεται με τη βεβαίωση σπουδών που στην προκειμένη περίπτωση είχε πάρει από το σχολείο για να την προσκομίσει στο ΙΚΑ. Όμως, τελικά, διαπίστωσε, ότι κάτι τέτοιο ισχύει μόνο για Έλληνες ή αλλοδαπούς απο την ΕΕ!!! Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να ανανεώσει την ασφαλιστική της κάλυψη ούτε μέσω του ΟΑΕΔ ως άνεργη καθώς όσοι φοιτούν δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ. Ο μόνος τρόπος για να ασφαλιστεί είναι να σταματήσει το σχολείο για να μπορεί να ασφαλιστεί ως άνεργη ή να σταματήσει το σχολείο για να βρει δουλειά και να ασφαλιστεί ως εργαζόμενη.


Την Πέμπτη 19 Μαΐου το σωματείο μας, με τη στήριξη φορέων, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΙΚΑ – Οινοφύτων απαιτώντας της ανανέωση του βιβλιαρίου της μαθήτριας. Στην παρέμβαση επισημάνθηκε ότι τέτοια είναι τα αποτελέσματα μιας αντιλαϊκής πολιτικής. Τελικά το ΙΚΑ αρνήθηκε την ανανέωση του βιβλιαρίου της μαθήτριας κάνοντας επίκληση στην νομοθεσία.



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δε διστάζει να εγκληματεί ακόμα και απέναντι σε παιδιά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των αφεντικών. Διαμορφώνει κρατικό μηχανισμό που να μπορεί να υλοποιεί αυτά τα σχέδια. Ο κρατικός μηχανισμός έκανε επίκληση στη νομιμότητα για να μη δώσει υπηρεσίες υγείας σε ένα παιδί ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στο ΖΟΥΡΑ είμαστε απλήρωτοι 6 μήνες, η εργοδοσία καταπατάει κάθε εργασιακό δικαίωμα και κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός δεν δίνουν λύση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα που έχουν γίνει καταγγελίες.



Το σωματείο μας μαζί με τους υπόλοιπους αγωνιστές, αποχωρήσαμε προσωρινά αλλά θα επανέλθουμε διεκδικώντας το δίκιο μας, να ασφαλίζονται τα παιδιά όλων, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας. Διεκδικώντας να σταματήσει η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ διάκριση σε βάρος μεταναστών.



Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για καταβολή των δεδουλευμένων, διατήρηση των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων μας.



Στην κινητοποίηση του σωματείου μας συμμετείχαν, το συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ