Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΞΥΛΙΘΟΥ - Ε.Δ.Ο.

   Στις 3 Μαΐου 2016 έγινε η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Οξυλίθου (Ε.Δ.Ο.) στον Οξύλιθο, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης - την οποία παραχώρησε ο Σύλλογος των Απανταχού Οξυλιθιωτών - και ήταν παρόντα τα 28 ιδρυτικά μέλη.
   Κατόπιν ανάγνωσης και συζήτησης, ψηφίστηκε κατά άρθρο και στο σύνολό του το Καταστατικό του υπό ίδρυση Συλλόγου, το οποίο θα αποσταλεί στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας για έγκριση.
   Επίσης, ορίστηκε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα οργανώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ίδρυση του Συλλόγου και η θητεία του θα...

διαρκέσει ως την έγκριση του Καταστατικού.
   Πρωταρχικός σκοπός του συλλόγου είναι η εθελοντική πυροφύλαξη της περιοχής Οξυλίθου και ιδίως ο έγκαιρος εντοπισμός πυρκαγιών και η άμεση ειδοποίηση των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών, η παροχή κάθε είδους βοήθειας - στα μέτρα του δυνατού - προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης πυρκαγιών, καθώς και η δραστηριοποίηση στον τομέα της πολιτικής προστασίας.
   Δευτερεύοντες σκοποί του συλλόγου είναι:
1. Η διάδοση της σημασίας των δασών για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων του Οξυλίθου.
2. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Οξυλίθου, των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και υπηρεσιών προς την κατεύθυνση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
3. Η παρέμβαση σε θέματα γενικότερα που αφορούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Προσωρινό Δ.Σ. Συλλόγου Ε.Δ.Ο.:
Βασιλική Ζάχου, Βαγγέλης Κασομούλης, Κατερίνα Κουλουρίδη, Αργύρης Ρήγκος, Δημήτρης Σταμελάκης.