Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΕΠΕΙΓΟΝ-Ανάγκη εξεύρεσης αιμοπεταλίων για συνάδελφο της ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
ο συνάδελφος Κυπριώτης Ιωακείμ,  εκπαιδευτικός στο 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας και μέλος της ΕΛΜΕ μας, νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο, με σοβαρό και μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας, και αφού έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού, με μόσχευμα που βρέθηκε από την Αμερική.  Για να θεωρηθεί όμως η διαδικασία επιτυχής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η λήψη μονάδων αιμοπεταλίων, που είναι μια αρκετά σύνθετη και απαιτητική ...

διαδικασία. Ο πιθανός δότης-δότρια, πρέπει να είναι έως 50 ετών, υγιής, με καλό φλεβικό σύστημα και όχι περισσότερες από 2 εγκυμοσύνες (εάν πρόκειται για γυναίκα),  και αφού υποβληθεί σε έλεγχο καταλληλότητας στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας χρειάζεται να μεταβεί στο Αττικό Νοσοκομείο (ύστερα από ραντεβού), για τη λήψη των αιμοπεταλίων.
Απευθύνουμε έκκληση στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και τη διάθεση να προσφέρουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας (τηλ. επικ. 6936192429) για περαιτέρω οδηγίες. Τα έξοδα μετακίνησης των αιμοδοτών θα καλυφθούν από την ΕΛΜΕ μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα θα λειτουργήσουν σε μια τέτοια δύσκολη περίσταση απέναντι σ' ένα καλό συνάδελφο, που δίνει μια κρίσιμη μάχη για τη ζωή του και ελπίζουμε πως γρήγορα θα επιστρέψει υγιής στην οικογένειά του και στην εκπαιδευτική μας κοινότητα.
                                 Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                        Ο γεν. γραμματέας                                                                    
Χαρά Νίκα                                          Σταμάτης Κουρούπης